Home SüperligFenerbahce Szymanski Fenerbahce: “Ik had niet zo’n start verwacht – We willen de Conference League winnen”

Szymanski Fenerbahce: “Ik had niet zo’n start verwacht – We willen de Conference League winnen”

door Gökhan

Szymanski trots op zichzelf

Tijdens het trainingskamp van het Poolse nationale team sprak Fenerbahce-nieuwkomer Sebastian Szymanski met de pers en sprak hij ook over zijn overstap naar de club in Kadiköy. Hij legde uit dat hij zo’n sterke start niet had verwacht: “Ik pas me gemakkelijk aan nieuwe omstandigheden aan, maar ik had niet verwacht dat mijn prestaties bij Fenerbahce vanaf het begin zo goed zouden zijn. Het is niet dat ik niet in mezelf geloof, want dat doe ik. Ik heb heel goed gespeeld bij Fenerbahce en heb sinds het begin van het seizoen bijna alle kansen benut. Ik heb mijn efficiëntie verhoogd, dus mijn cijfers zien er erg goed uit. Daarom ben ik blij en zal ik hard blijven werken. Het is niet eenvoudig als je van club verandert en jezelf moet bewijzen in een nieuw team.”

Fenerbahce-transfer was de juiste beslissing

Waarom de Poolse speler uiteindelijk voor Fenerbahce koos te midden van tal van aanbiedingen, beschreef hij als volgt: “Ik krijg veel hulp van mijn zaakwaarnemer, maar ik analyseer ook veel zelf. Over het algemeen bekijk ik de wedstrijden van een bepaald team en overweeg ik of ik bij deze club meer of minder zal spelen. Ik ben niet bang voor uitdagingen. Ik weet dat ik de vaardigheden en het karakter heb om vroeg of laat in de selectie van elk team te komen. Aan de andere kant zoekt een speler altijd een club waar hij meteen kan spelen. De beslissingen die mijn adviseurs en ik tot nu toe hebben genomen, waren allemaal juist. Mijn overstap naar Fenerbahce bewijst dat.”

Szymanski is enthousiast over de samenwerking met Dzeko en wil de Conference League winnen

Hij reageerde als volgt op de doelen van Fenerbahce en de prestaties van zijn nieuwe teamgenoot Edin Dzeko, met wie hij goed overweg kan: “Ons belangrijkste doel is om het nationale kampioenschap en de Conference League te winnen. We hebben de Turkse beker en de Supercup voor ons, die ook belangrijk zijn. Ik hoop dat we al deze taken aankunnen. We willen dat dit seizoen zeer succesvol wordt voor alle Fenerbahce-fans. Edin Dzeko, die dit seizoen al acht doelpunten heeft gescoord en zeven assists heeft gegeven, is zeker een uitstekende professional. Hij is een geweldige speler, we spelen erg dicht bij elkaar, we wisselen vaak van positie, hij speelt dieper en ik meer naar voren. Eigenlijk werkt het hele team heel goed. We hebben een geweldige sfeer en elke speler brengt iets positiefs in het team.”

De 27-voudig Poolse international speelde dit seizoen 16 officiële wedstrijden voor Fenerbahce en scoorde daarbij acht doelpunten en gaf vier assists. Met Polen strijdt Szymanski momenteel in Groep E om kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. Op dit moment staat Polen met negen punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats, maar de concurrenten Tsjechië en Moldavië hebben elk acht punten en één wedstrijd minder gespeeld dan Polen. Albanië staat eerste met 13 punten uit zes groepswedstrijden. Polen moet Moldavië vandaag thuis beslist verslaan en heeft nog een thuiswedstrijd tegen Tsjechië op 17 november. Beide wedstrijden zijn van cruciaal belang voor “Polska”.

You may also like

Laat een reactie achter