Home SüperligBesiktas Riza Calimbay spreekt over Yilmaz, Aboubakar, Rebic en Ghezzal

Riza Calimbay spreekt over Yilmaz, Aboubakar, Rebic en Ghezzal

Besiktas-coach Riza Calimbay gaf een interview aan "S Sport" en sprak daarbij over Burak Yilmaz, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Ante Rebic en zijn voormalige teamgenoot Metin Tekin.

door Gökhan

"Ghezzal aan het huilen"

De 60-jarige legde ook zijn doelen uit met de Zwart-Witten en benadrukte dat ze zich niet door de presidentsverkiezingen moeten laten beïnvloeden: “De spelers worden niet beïnvloed door de verkiezingen. Wat we moeten doen, is wedstrijden winnen. We praten met iedereen, we geven de kandidaten ook informatie over het team. Het wordt een goede race bij de stembus. We zullen vieren wie er ook wint. Daarna zal het team samen dineren. Toen ik bij de laatste wedstrijd de kleedkamer binnenkwam, huilde Ghezzal. Zijn vrienden verzamelden zich om hem te troosten. Speel niet, dan wordt het nog erger”, zeiden ze. Zo hebben ze hem overgehaald om niet te spelen.

Calimbay motiveert Rebic en vertrouwt op de Kroaat

Calimbay vervolgde: “Ik heb met Rebic gesproken, ik heb hem verteld dat hij een zeer goede speler is, hij laat momenteel slechts 40 procent zien. Hetzelfde heb ik tegen Rosier gezegd. Dit team had vorig seizoen een reeks van 15 wedstrijden zonder nederlaag. Ik geloof dat we zeer goede resultaten zullen behalen, ons enige probleem zijn de blessures. De eenheid van het team was geweldig in de wedstrijd tegen Basaksehir. Ze spraken met elkaar en zeiden: ‘We moeten deze wedstrijd winnen’. Ik heb in het verleden met veel teams successen behaald, maar Besiktas is anders. Als je naar Besiktas komt, is het enige doel kampioen worden.

"Ik heb ook met Metin Tekin gesproken" - Opmerking over Burak Yilmaz

De ervaren coach ging verder: “Ik sta in contact met al mijn voormalige teamgenoten, vooral heb ik met Metin (Tekin) gesproken. Ik wilde dat ze zich inzetten voor deze club, ze raken langzaam betrokken bij deze business. Burak (Yilmaz) is nieuw, hij kan fouten maken, hij kan zich verkeerd uitdrukken. Hij was mijn leerling en ik heb hem zelfs naar Trabzonspor gestuurd. Zoiets kan gebeuren, coachen is niet zo eenvoudig. Burak moet wat rustiger worden, maar als hij wil, kan hij in de toekomst een zeer goede coach worden. Ik heb Aboubakar gevraagd of hij klaar is, en hij zei ‘Nee, mijn voet doet pijn’. Over iets anders heb ik niet met hem gesproken.

You may also like

Laat een reactie achter