Home Nationaal elftal Hamit Altintop wil Sacha Boey en Fernandes in het nationale elftal

Hamit Altintop wil Sacha Boey en Fernandes in het nationale elftal

door Gökhan

Sacha Boey en Gedson Fernandes turkse nationaliteit?

Woensdagavond zorgde een melding van de krant “Türkiye”, die ook werd opgepikt door de tv-zender “TGRT” en later werd gedeeld door verschillende mediakanalen, voor opschudding. Volgens deze melding is TFF-bestuurslid Hamit Altintop van plan om te praten met de rechtsback van Galatasaray, Sacha Boey, en middenvelder Gedson Fernandes van Besiktas, om het duo te overtuigen om voor het nationale team van Turkije uit te komen.

Moeilijk proces

Een complicatie in dit proces is dat beide volgens de wet minstens vijf jaar in Turkije moeten hebben gewoond. Het TFF zou dit probleem echter willen omzeilen met behulp van de staat en met behulp van een presidentieel decreet om de twee spelers versneld te naturaliseren. Het blijft echter afwachten of dit bericht waar blijkt te zijn of dat er binnenkort zelfs een ontkenning van de bond komt. Boey (23) is nog steeds beschikbaar voor Frankrijk en Fernandes (24) voor Portugal, ondanks sterke prestaties in de afgelopen anderhalf jaar, zijn ze niet opgeroepen voor hun nationale teams.

Blijven zij in Turkije?

Maar ze zijn allebei nog jong genoeg om in de nabije toekomst een kans bij hun nationale team te krijgen, en het is ook twijfelachtig of hun carrièreplanning Turkije omvat. Vooral omdat ze allebei streven naar een overstap naar de Engelse Premier League. Desalniettemin zouden ze zeker een versterking zijn voor het Turkse team, vooral gezien hun energie, loopvermogen, balbezit en technische kwaliteit.

You may also like

Laat een reactie achter