Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal gelooft in overwinning tegen Nordsjaelland – Becao benadrukt kwaliteit in het team

Ismail Kartal gelooft in overwinning tegen Nordsjaelland – Becao benadrukt kwaliteit in het team

door Gökhan

Ismail Kartal's eerste woorden

Op donderdag begint de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. De Turkse vertegenwoordiger Fenerbahce staat aan het begin van Groep H tegenover het Deense FC Nordsjaelland. De club uit Kadiköy wil gebruikmaken van hun thuisvoordeel en met een overwinning beginnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak “Fener”-trainer Ismail Kartal over het aanstaande duel: “We zijn erg blij dat we onze laatste competitiewedstrijd hebben gewonnen. Geen enkele wedstrijd in de Turkse competitie is eenvoudig. Of we nu thuis of uit spelen, er zijn veel sterke teams in de competitie. Iedereen probeert beter en gemotiveerder tegen ons te spelen.

Maar dat was een competitiewedstrijd, we wonnen met 3-2, en ik feliciteer mijn spelers. Morgen spelen we tegen Nordsjaelland. We hebben ons uitstekend voorbereid op deze wedstrijd, ons werk gaat door. We willen morgen drie punten pakken en een positief resultaat behalen. Ik denk dat we dit samen met onze fans kunnen bereiken.”

Kartal wil rouleren op basis van fitheid en prestaties

Kartal benadrukte dat hij zijn sterkste elftal zal opstellen, maar tegelijkertijd verklaarde hij dat hij Dusan Tadic niet per se in elke wedstrijd zal laten spelen: “Zoiets als een zwakke tegenstander niet. Nordsjaelland heeft acht overwinningen, drie gelijke spelen en één nederlaag in twaalf wedstrijden. Ze staan derde in de competitie, twee punten achter. Ze hebben nog geen doelpunt tegen gekregen in Europa. Het is een team met een systeem dat al negen jaar met dezelfde coach werkt. We zullen tegen een moeilijk team spelen. We spelen elke drie, vier dagen een wedstrijd in de Turkse competitie en in Europa. Daarom zullen we sommige van onze spelers rust geven. We zullen spelen met de spelers die het beste kunnen presteren. We kijken naar het totale plaatje van de wedstrijden en beoordelen zowel de fysieke als de tactische prestaties van onze spelers. Op basis van al deze aspecten bereiden we ons voor. Ik ben tevreden met de algehele prestaties van Tadic. Natuurlijk zal hij niet in elke wedstrijd spelen. Misschien zien we morgen een andere speler op het veld.”

Becao benadrukt het zelfvertrouwen van het team

Samen met Kartal sprak verdediger Rodrigo Becao over de wedstrijd. De 27-jarige Braziliaan benadrukte daarbij dat hij in de verdediging goed samenwerkt met Serdar Aziz en Alexander Djiku en dat hij flexibel inzetbaar is in de verdediging: “We maken momenteel een goede fase door, we hebben tien opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Voorafgaand aan het begin van de groepswedstrijden is ons zelfvertrouwen dan ook hoog. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd die we morgen spelen. Onze tegenstanders zullen uiterst gemotiveerd zijn. Daarom zullen we ons werk voortzetten. Al mijn teamgenoten hebben veel kwaliteit. Alexander en Serdar zijn ook goede spelers. Ze hebben allebei veel kwaliteit. We zijn blij dat Fenerbahce het meest profiteert van de harmonie tussen ons. We hebben nog een lange weg te gaan, ons doel is om ons team te helpen en zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Ik heb vijf jaar lang aan de rechterkant gespeeld bij Udinese, en in Brazilië heb ik in wedstrijden aan de linkerkant gespeeld. Daarom zie ik het niet als een probleem om aan welke kant dan ook te spelen. Ik ben een speler van dit team, ik speel waar de trainer me nodig heeft. Als je het mij vraagt, zou ik graag aan de rechterkant spelen. Maar ik ben een individuele speler, ik kan spelen waar ik nodig ben.”

You may also like

Laat een reactie achter