Home Uncategorized Wedstrijd Brugge-Besiktas als risicovol bestempeld

Wedstrijd Brugge-Besiktas als risicovol bestempeld

door Gökhan

Brugge - Besiktas

Besiktas brengt op donderdagavond om 21:00 uur (Midden-Europese tijd) een bezoek aan België in het kader van de start van de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. Daar zullen de Istanboelers in het Jan Breydel-stadion spelen tegen Club Brugge.

Voorafgaand aan de ontmoeting werd de wedstrijd als risicovol bestempeld. Dirk De Fauw, de burgemeester van de stad Brugge, benadrukte dat hij de wedstrijd als “hoogrisico” beschouwt vanwege eerdere ervaringen. In zijn verklaring zei de burgemeester van Brugge het volgende: “Club Brugge en Besiktas stonden tegenover elkaar op 12 maart 2015. Helaas leidde dit tot verschillende incidenten en vechtpartijen. Sommige politieagenten raakten gewond. Daarom is het logisch om deze wedstrijd als ‘hoogrisico’ te beschouwen”, aldus De Fauw, die aankondigde dat de stad op donderdag effectieve beveiligingsmaatregelen zal nemen.

Verbod op FC Brugge tegen Besiktas-wedstrijd

Burgemeester De Fauw verklaarde dat binnen een straal van 1 km rond het Jan Breydel-stadion geen dranken en etenswaren in openbare glazen containers mogen worden verkocht. De burgemeester verklaarde dat men vermoedde dat glas als aanvalsmiddel kon worden gebruikt en dat daarom passende maatregelen waren genomen.

Aanvullende maatregelen die de gemeente Brugge heeft genomen vóór de Besiktas-wedstrijd:

Vanaf donderdag 21 september, 13:00 uur, tot vrijdag 22 september, 2:00 uur, is het verboden om in het openbaar te drinken, te eten en dranken in glazen containers te schenken binnen een straal van 1.000 meter rond het Jan Breydel-stadion. 

Gedurende dezelfde periode geldt het glasverbod ook voor het uitgaansgebied in het stadscentrum. Deze regeling, die normaal gesproken van toepassing is vanaf 22:00 uur op donderdagavond tot 8:00 uur op zondagochtend, zal eerder van kracht worden voor deze wedstrijd. Dit verbod geldt ook voor veel straten in het centrum van Brugge. Deze regels gelden tot het einde van de wedstrijd FC Brugge – Besiktas. 

Het bezit of gebruik van pyrotechnische apparaten (vuurwerk, rookbommen) om rook, vuur, licht of geluid te produceren, is ook verboden in Brugge. Besiktas-fans zonder geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd mogen het station van Brugge niet betreden. In het stadscentrum van Brugge, in St-Andries en St-Michiels, kunnen fans zonder voetbalticket administratief worden aangehouden. Deze regeling geldt vanaf 13:00 uur op donderdag tot het einde van de wedstrijd. 

Ondertussen heeft de 16-voudige Turkse kampioen de selectie voor de ontmoeting in Brugge bekendgemaakt. Het coachingsteam onder leiding van hoofdcoach Senol Günes besloot om Tayfur Bingöl, die onlangs bij de club terugkeerde, niet mee te nemen naar België, omdat hij een bepaalde trainingsachterstand met het team moest inhalen.

De selectie van Besiktas in één oogopslag:

Doel: Mert Günok, Ersin Destanoglu, Utku Yuvakuran

Verdediging: Onur Bulut, Omar Colley, Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Necip Uysal, Eric Bailly

Middenveld: Salih Ucan, Milot Rashica, Alex Oxlade-Chamberlain, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Demir Ege Tiknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Jean Onana, Gedson Fernandes, Ante Rebic

Aanval: Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Jackson Muleka, Semih Kilicsoy

You may also like

Laat een reactie achter