Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “Alles verliep zoals gepland” – Yüksek: “We zijn gestopt met het tellen van overwinningen”

door Gökhan

Kasimpasa 0 - 2 Fenerbahce

Na de 2-0 overwinning op Kasimpasa en de 16e opeenvolgende overwinning in officiële wedstrijden, was Fenerbahce-trainer Ismail Kartal uiterst tevreden over de tactische uitvoering van het team: “Alles verliep zoals we gepland hadden. Kasimpasa is ook een goed team. We hebben in onze trainingen besproken wat we zouden doen. We hebben met 2-0 gewonnen en de tegenstander geen kans gegeven. Ik feliciteer mijn spelers met het behalen van drie punten. Ik vind dat het team goed heeft verdedigd, want in voetbal gaat het niet alleen om aanvallen, maar ook om verdedigen. We doen beide aspecten van het spel samen. We hebben momenteel te weinig Turkse spelers. Het zal goed voor ons zijn om Emre (Mor) en Cengiz (Ünder) na de interlandpauze weer bij ons te hebben. In de rust heb ik tegen mijn spelers gezegd dat we het tempo moeten verhogen. We hebben met meer snelheid gespeeld en betere, duidelijkere posities gevonden. Na het tweede doelpunt hadden we enkele duidelijke kansen. Het resultaat: we wilden drie punten, we hebben drie punten behaald. Ik feliciteer onze spelers.”

Fenerbahce met meerdere tactieken

Kartal vervolgde: “We voeren een goede teamverdediging uit. We begrijpen het spel zo dat we bij aanvallen aan de verdediging denken en bij verdedigen aan de aanval. Onze collega’s zijn onze vrienden. Het kwaliteitsverschil is natuurlijk belangrijk, dat hebben ze gelijk, maar we mogen het sterke spel hier niet vergeten vanwege het kwaliteitsverschil. Hoe dit spel tot stand is gekomen. Dit team heeft vorig jaar in een ander systeem gespeeld. Er zijn tien verschillende spelers bijgekomen. Je kunt de beste spelers brengen als je wilt, maar als je er geen feeling voor hebt, zal het niet werken. We werken met ons team. We hebben een speelschema opgesteld. Er is ook een plan B en C.”

Özdes klaagt over toegekende strafschop

Minder tevreden was Kasimpasa-coach Kemal Özdes, vooral met één situatie: “Alles ging goed tot het eerste doelpunt dat we tegenkregen door een fout in de diepte. Ons doel was om hun effectieve spelers uit eerdere wedstrijden uit te schakelen. Tussen de 30e en 45e minuut begonnen we naar voren te gaan en hoewel we daar geen duidelijke positie konden vinden, probeerden we aanvallen op te zetten, tot we tien seconden voor het einde van de eerste helft een strafschop tegen kregen en met 0-2 achterkwamen. De scheidsrechter gaf een strafschop in een eenvoudige, niet-strafbare situatie. In de tweede helft moesten we ons plan veranderen, want Fenerbahce speelde goed aan beide kanten. Ze hadden de score na 80 minuten kunnen verhogen. Ik feliciteer mijn spelers, ze hebben tot het laatste moment gevochten en geprobeerd een doelpunt te scoren.”

Ryan Kent, Ismail Yuksek en Becao aan het woord

Ryan Kent (vleugelspeler, Fenerbahce): “We begonnen het spel goed en creëerden veel kansen. In de rust waarschuwde onze trainer ons dat ons ritme op sommige plaatsen was afgenomen. We hadden meer balbezit en lieten hen niet veel kansen toe. De interlandpauze zal goed voor ons zijn. Het zal goed zijn voor herstel, maar we willen na onze terugkeer doorgaan zoals we tot nu toe hebben gedaan.”

Ismail Yüksek (middenvelder, Fenerbahce): “We willen de leiding in het klassement niet opgeven. We zijn gestopt met het tellen van overwinningen. Het is erg belangrijk dat we gewend raken aan winnen. Het is nu interlandpauze. Ik hoop dat we ons land trots zullen maken tijdens de interlandwedstrijden. We zullen proberen ons land naar het Europees kampioenschap te leiden.”

Rodrigo Becao (centrale verdediger, Fenerbahce): “We zijn als team erg blij en werken hard. We worden elke week beter. We zijn tevreden dat we drie punten hebben behaald.”