Home Nationaal elftal Volkan Demirel en Buffon als gezichten van het Turkse-Italiaanse bod voor EURO 2032

Volkan Demirel en Buffon als gezichten van het Turkse-Italiaanse bod voor EURO 2032

door Gökhan

Volkan Demirel EURO 2032

Volkan Demirel en Gianluigi Buffon zijn de voetbalambassadeurs van de Turkse en Italiaanse delegaties die zich morgen bij de UEFA zullen presenteren voor de gezamenlijke organisatie van het Europees kampioenschap voetbal 2032 (EURO 2032). De twee voormalige nationale doelmannen zullen aanwezig zijn bij de presentatie van de Turkse en Italiaanse bonden voor de UEFA-uitvoerende raad op dinsdag en een toespraak houden. Volkan Demirel (63 interlands), die vanavond in Genève arriveert, zal ook deelnemen aan de voorbereidende werkzaamheden van de Turkse en Italiaanse delegaties op het UEFA-hoofdkantoor in Nyon.

Organisatoren voor EURO 2028 en EURO 2032 worden officieel aangekondigd

De landen die de Europese kampioenschappen 2028 en 2032 zullen organiseren, worden op dinsdag tijdens een ceremonie op het UEFA-hoofdkantoor bekendgemaakt. Turkije en Italië hebben gezamenlijk een bod ingediend voor EURO 2032, terwijl het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland gezamenlijke kandidaten zijn voor EURO 2028. Na de vergadering van het UEFA-uitvoerend comité op 10 oktober om 09:30 uur (Midden-Europese tijd) zullen de kandidaat-landen hun definitieve presentaties geven. De ceremonie voor de bekendmaking van de gastheren van EURO 2028 en EURO 2032 begint om 12:00 uur (Midden-Europese tijd). UEFA-uitvoerend lid Servet Yardimci had al aangekondigd dat EURO 2032 in Turkije en Italië zal plaatsvinden.

TFF reist gezamenlijk voor de grote ceremonie

De Turkse voetbalbond zal worden vertegenwoordigd door haar president Mehmet Büyükekşi, vicepresident Mustafa Erögüt, secretaris-generaal Kadir Kardas en de hoofdcoach van Atakas Hatayspor, Volkan Demirel, die als voetbalambassadeur van Turkije fungeert in het kader van de EURO 2032-bid. De Italiaanse voetbalbond wordt vertegenwoordigd door president Gabriele Gravina, secretaris-generaal Marco Brunelli, EURO 2032-projectleider Antonio Talarico, de bondscoach van het Italiaanse nationale team, Luciano Spalletti, en de Italiaanse voetbalambassadeur voor EURO 2032, Gianluigi Buffon (176 interlands), evenals de Italiaanse tv-presentatrice Ilaria D’Amico.

Erevoorzitter Senes Erzik, eerste vicevoorzitter Ibrahim Burkay, tweede vicevoorzitter Yalcin Orhan, waarnemend vicevoorzitter Yusuf Günay, bestuursleden Müslüm Özmen, Ali Düsmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Ücdan en Safak Müderrisgil zullen deel uitmaken van de delegatie die de Turkse voetbalbond (TFF) in Zwitserland vertegenwoordigt. De ceremonie voor de bekendmaking van de locaties voor EURO 2028 en EURO 2032 wordt live uitgezonden op de sociale media van de Turkse voetbalbond.

You may also like

Laat een reactie achter