Home SüperligGalatasaray Galatasaray verlost Paris Saint-Germain van Icardi na een ongelukkig huwelijk

Galatasaray verlost Paris Saint-Germain van Icardi na een ongelukkig huwelijk

door Gökhan

Galatasaray neemt Mauro Icardi definitief over van Paris Saint-Germain na een vierjarig avontuur dat nu ten einde komt. De Argentijnse spits is na een succesvolle uitleenperiode officieel lid geworden van de Turkse club, waarmee PSG eindelijk verlost is van deze dure aanwinst.

Het was al langer duidelijk dat Icardi zijn toekomst in Turkije zou vinden, nadat hij afgelopen seizoen Galatasaray naar de eerste landstitel sinds 2019 had geleid met maar liefst 22 competitiedoelpunten. Voor een bedrag van ongeveer tien miljoen euro maakt de dertigjarige aanvaller nu de overstap naar Istanbul, waar hij een contract voor drie jaar zal ondertekenen.

Met de transfer van Icardi heeft Galatasaray zijn volgende aanvallende versterking binnen, na eerder al transfervrije spelers als Wilfried Zaha, Cédric Bakambu en Halil Dervisoglu te hebben aangetrokken. Tegelijkertijd is PSG verlost van een kostbare speler op de loonlijst. In 2020 had de Franse kampioen nog vijftig miljoen euro betaald om Icardi over te nemen, nadat hij het seizoen daarvoor als huurling twintig keer had weten te scoren.

Helaas kende Icardi na zijn transfer naar Parijs een moeilijke periode, mede door blessures. De tweevoudig topscorer van de Serie A liet niet meer het niveau zien dat hij jarenlang bij Internazionale had tentoongespreid. Dit leidde uiteindelijk tot zijn verhuur aan Galatasaray vorig seizoen. Nu krijgt hij de kans om met de Turkse kampioen in de Champions League te bewijzen dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan presteren.

You may also like

Laat een reactie achter