Home SüperligFenerbahce Ünder op weg naar Fenerbahce – Tete voor onderhandelingen in Istanbul

Ünder op weg naar Fenerbahce – Tete voor onderhandelingen in Istanbul

door Gökhan

Cengiz Ünder op weg naar Fenerbahçe

De transfer van de 49-voudige Turkse international Cengiz Ünder naar Fenerbahce lijkt steeds dichterbij te komen. Volgens informatie van “TRT Spor” wordt de 26-jarige vleugelspeler uit Balikesir binnenkort in Istanbul verwacht om de medische keuring bij de Turkse bekerwinnaar te ondergaan en vervolgens een contract te ondertekenen bij de club uit Kadiköy. 

De nieuwe trainer van Olympique Marseille, Marcelino Garcia Toral, heeft ingestemd met de verkoop van Ünder. De transfersom zou naar verluidt tussen de acht miljoen euro (plus twee miljoen euro aan bonussen) en dertien miljoen euro liggen, volgens verschillende bronnen. Marseille had Ünder begin juli 2022 voor 8,4 miljoen euro overgenomen van de Italiaanse club AS Roma. Het afgelopen seizoen maakte Ünder 46 optredens voor Marseille, waarbij hij vijf doelpunten en zes assists voor “OM” noteerde. Ünder’s contract bij Marseille loopt nog tot 2025.

Braziliaan Tete moet ook voor alternatieven op de vleugel zorgen.

Bovendien meldt “TRT Spor” dat de Braziliaanse vleugelspeler Tete van de Oekraïense club Shakhtar Donetsk met zijn manager naar Istanbul is gereisd en aan de Bosporus transferbesprekingen heeft gevoerd met het bestuur van Fenerbahce. Het bestuur  wil de transfer snel afronden. Tete’s contract bij Donetsk loopt af op 31 december. Het afgelopen seizoen bracht de 23-jarige de eerste helft door bij Olympique Lyon in Frankrijk en de tweede helft bij Leicester City in Engeland. Eind februari 2019 haalde Donetsk Tete voor 15 miljoen euro van de Braziliaanse club Gremio Porto Alegre, waaruit hij afkomstig is.

You may also like

Laat een reactie achter