Home SüperligFenerbahce Djiku krijgt advies van een legende en streeft naar kampioenschap

Djiku krijgt advies van een legende en streeft naar kampioenschap

door Gökhan

Alexander Djiku van Fenerbahce sprak met “Tivibu Spor” en sprak eerst over de aankomende wedstrijd tegen Hatayspor (22 oktober) in het eigen Ülker Stadion: “Ik had een blessure, maar ik denk dat ik op tijd fit zal zijn voor de wedstrijd. We hebben de eerste 16 wedstrijden van het seizoen weten te winnen, maar in deze competitie is elke wedstrijd moeilijk. Elk team geeft zijn uiterste best in deze competitie. Hatay is een van de ongeslagen teams. We willen de reeks voortzetten door ons eigen spel te spelen. Het wordt een zware wedstrijd.

De verdedigingslinie is compleet

Over zijn transfer naar Fenerbahce en zijn teamgenoten in de verdediging zei de 23-voudige Ghanese international het volgende: “Toen ik hier kwam, wist ik wat voor een grote club Fenerbahce is. Fenerbahce is de grootste club van Turkije. (Rodrigo) Becao en ik kunnen het goed met elkaar vinden. Serdar (Aziz), Samet (Akaydin) en Luan (Peres) zijn allemaal erg goede spelers. Ik denk dat we elkaar aanvullen.

Deze teamgenoten zou Djiku liever niet als tegenstanders hebben

Djiku deelde ook zijn mening over de getalenteerde spelers in het team en noemde de spelers tegen wie hij liever niet zou spelen: “Wat puur kwaliteit betreft: Joshua King, hij is erg snel en sterk. Cengiz (Ünder), (Sebastian) Szymanski, (Dusan) Tadic en natuurlijk Irfan Can Kahveci. Ik bereid me speciaal voor op de spelers die tegen mij zullen spelen. Ik bekijk drie, vier wedstrijden die ze spelen en handel dienovereenkomstig. Dat doe ik al zeven, acht jaar regelmatig.

Djiku heeft advies ingewonnen bij Appiah

Tot slot benadrukte de 29-jarige dat ze dit seizoen absoluut de droogte in het kampioenschap willen doorbreken: “Fenerbahce is al lang geen kampioen meer geweest. Dat was een sterk competitie-element voor mij. Het is ook erg leuk om hier te wonen; Turkije is een prachtig land. Ik wilde ook in Europese competities spelen; mijn droom is om in de Champions League te spelen. Voordat ik bij Fenerbahce kwam, had ik de kans om met (Stephen) Appiah te praten. Hij heeft me wat advies gegeven. Hij is een legendarische speler.

Bekijk wedstrijd samenvattingen

You may also like

Laat een reactie achter