Home SüperligFenerbahce Conference League: Fenerbahce verslaat Ludogorets en blijft op koers

Conference League: Fenerbahce verslaat Ludogorets en blijft op koers

door Gökhan

Fenerbahce 3 - 1 Ludogorets

Fenerbahce vierde zijn derde overwinning in de derde groepswedstrijd van de UEFA Europa Conference League en behaalde al zijn 18e overwinning op rij in het huidige seizoen. Hiermee blijft de Turkse bekerwinnaar aan de leiding in Groep H en kan langzaam beginnen te plannen voor de volgende ronde. De wedstrijd begon met een schrikmoment voor de gastheren. Al in de vijfde minuut kwam Rwan Cruz bij de rand van het strafschopgebied met een laag en hard schot, dat op het laatste moment nog met de vingertoppen werd afgewend door de vervangende doelman van Fenerbahce, Irfan Can Egribayat. De bal raakte de linkerpaal en ging van daaruit over de achterlijn voor een hoekschop. Kort daarna kreeg “Fener” ook de eerste goede kans. Miha Zajc bediende zijn teamgenoot Dusan Tadic (8) in het strafschopgebied met een voorzet na een hoekschop. De Serviër miste het doel van de gasten net met zijn kopbal. In de 26e minuut drong de opnieuw schitterende Fred door over de rechterkant van het strafschopgebied en schoot direct vanuit de loop. Zijn diagonale schot werd op het laatste moment uit het doel gevist door Razgrad-verdediger Simon Sluga.

Batshuayi scoort op een belangrijk moment

Tien minuten later nam Fred aan de rechterkant een lange bal uitstekend aan en speelde de bal onmiddellijk in de loop van Bright Osayi-Samuel, die eerst een schijnbeweging maakte en meteen naar de tweede paal voorzette, waar opnieuw Tadic vanuit een veelbelovende positie een kopbal kreeg, maar niet genoeg kracht achter de bal zette en het speeltuig over het doel stuurde. Maar nog voor de rust maakte Fenerbahce het gevierde openingsdoelpunt. Fred speelde een pass door het midden naar Michy Batshuayi, die de bal van zijn tegenstander afsnoepte en vervolgens de bal langs de doelman Sluga stuurde met een stuiterschot, wat resulteerde in een 1-0 ruststand.

Goede start in de tweede helft - Eigen doelpunt van Becao brengt de tegenstander terug in de wedstrijd

In tegenstelling tot de eerste helft was het Fenerbahce dat de eerste goede kans van de tweede helft kreeg en deze direct benutte om de score naar 2-0 te tillen. Eerst gleed Batshuayi in het strafschopgebied langs een lage voorzet van Jayden Oosterwolde vanaf de linkerkant of raakte de bal niet goed. Vervolgens stond Miha Zajc (52) op de juiste plek en schoot de bal in het doel in de rebound. In de 65e minuut bracht Razgrad een hoekschop in. Bij het gerommel in het strafschopgebied stuurde Rodrigo Becao de bal erg ongelukkig tegen de richting van doelman Egribayat, die de bal waarschijnlijk had kunnen pakken, in zijn eigen doel en markeerde zo onbedoeld de aansluitingstreffer van 1-2. Daarna maakten de Turken het zichzelf moeilijk met talloze balverliezen die leidden tot kansen voor de tegenstander.

Twee goals van Zajc bevrijdt Fenerbahce

Nadat Sebastian Szymanski (76) en Batshuayi (78) twee kansen niet konden benutten, leidde balverlies van Szymanski tot een gevaarlijke kans voor Bernard Tekpetey, wiens schot bijna Egribayat passeerde. Gelukkig wist de keeper de bal naar een hoek te sturen. In de 85e minuut had Egribayat opnieuw grote problemen met een afstandsschot en kon de verdediging ternauwernood de rebound wegwerken. De verlossing kwam pas in blessuretijd. Bij een mooie aanval via Irfan Can Kahveci bleef Szymanski koel in het strafschopgebied en legde met veel overzicht af naar Zajc (90+3), die direct droog schoot en de beslissende 3-1 overwinningstreffer scoorde. Toen was het afgelopen en Fenerbahce was verheugd met de maximale score van negen punten uit drie wedstrijden.

Opstellingen

Fenerbahce: Egribayat – Osayi-Samuel (62. Kadioglu), Becao, Djiku, Oosterwolde – Crespo, Fred (62. Szymanski), Zajc, Kent (90. Ünder), Tadic (62. Kahveci) – Batshuayi (80. Nayir)

Ludogorets Razgrad: Sluga – Witry, Sundberg (90+2 Russo), Verdon, Nedyalkov – Goncalves (85. Yankov), Piotrowski, Pedrinho – Tekpetey (90+2 Chouiar), Vidal (72. Delev), Rwan (72. Duah)

Doelpunten: 1-0 Batshuayi (42.), 2-0 Zajc (52.), 2-1 Becao (65.), 3-1 Zajc (90+3)

Gele kaarten: Djiku, Becao, Crespo (Fenerbahce) – Pedrinho, Tekpetey, Piotrowski, Delev, Nedyalkov (Razgrad)