Home Europa Andre Onana fraude? Aanklacht wegens fraude in Turkije tegen de doelman van Manchester United!

Andre Onana fraude? Aanklacht wegens fraude in Turkije tegen de doelman van Manchester United!

door Gökhan

Andre Onana fraude?

Op 29 november bezoekt Manchester United Istanbul in het kader van de vijfde UEFA Champions League-wedstrijd in Groep A en speelt tegen Galatasaray in het RAMS Park. Als Andre Onana zijn blessure overwint, zou de Kameroener eigenlijk het doel van de Engelsen moeten verdedigen.

Maar… een advocaat wil dit voorkomen. Advocaat Kerim Bahadir Seker heeft aangifte gedaan tegen Onana en vier andere personen wegens “fraude”. Seker verklaarde dat hij zijn best zou doen om Onana te laten arresteren als hij naar het spel tussen Galatasaray en Manchester United in Istanbul komt. In een verklaring voor het justitiepaleis in Caglayan in Istanboel zei Seker: “We doen aangifte tegen vijf personen in het kader van deze zaak. Cedric Leandre Tchoumbe Fankam, Dany Nounkeu, Christian Sylvain Onanina Nkama, Andre Onana Onana en de moeder van Fankam.

Wat is er gebeurd?

Ter verduidelijking van de beschuldiging zei Seker: “Aan het begin van het incident in 2020 pleegde Cedric Leandre Tchoumbe Fankam hier een diefstal. Terwijl hij voor de Portugese club Faranse speelde, pleegde hij een diefstal van een telefoon. De politie arresteerde hem. Hij werd naar de Maltepe-gevangenis gebracht. Hier begint onze communicatie. Voormalig Galatasaray-voetballer Dany Nounkeu en de moeder van Fankam namen contact met ons op. Ze vroegen hoe deze veroordeelde gered kon worden. We vertelden hun dat er manieren waren om hem vrij te krijgen, en we kwamen tot een akkoord. Nadat deze overeenkomst was gesloten, ontmoetten Dany Nounkeu en ik elkaar in een winkelcentrum in Florya.

Hier voeren we vanaf Dany Nounkeus telefoon een videogesprek met de doelman van Manchester United, Andre Onana. Het bedrag waar we het hier over eens werden, bedroeg bijna 10.000 dollar. Zowel onze kosten als de betaling van advocatenkosten in het kader van de zaak, en vooral de ethische kant van de zaak, ik word als Turkse burger door buitenlanders en een Turkse advocaat in ons eigen land bedrogen. Dit is een betreurenswaardige zaak,” citeerde het Turkse persbureau “DHA” Seker.

"Ze hebben ons nog steeds niet betaald"

Advocaat Seker vervolgde: “We willen dat er binnen het kader van deze zaak een grondig onderzoek wordt uitgevoerd, dat Andre Onana en de andere verdachten als getuigen worden opgeroepen en dat na het afronden van het onderzoek, na het starten van een strafprocedure tegen hen, een vonnis wegens fraude wordt uitgesproken. Dit is onze eis. Op 18 november speelde Andre Onana een wedstrijd voor het Kameroense nationale team. Op 14 november hebben we met Fankam gesproken. Het is al meer dan een maand geleden. Ze hebben ons nog steeds niet betaald. Als dit zo blijft, zal Andre Onana op 29 november niet deelnemen aan de wedstrijd tussen Galatasaray en Manchester United. We zullen ons best doen om hem te laten arresteren en naar de gevangenis te brengen.

"Onana, je moet dit belofte nakomen"

Tot slot voegde Seker eraan toe, gericht aan Andre Onana: “Andre Onana, je hebt me een belofte gegeven. Je moet deze belofte nakomen. In het kader van deze belofte, die je hebt gegeven, speel je voor Manchester United, je bent een wereldster, een voetballer. In het kader van dit alles moet je deze belofte met eer en loyaliteit nakomen. Na ons Turkse vonnis in eigen land zullen we een vonnis aanvragen bij de FIFA. We zullen ook contact opnemen met de FIFA. We zullen onze bewijzen ook naar de FIFA sturen. Onze officiële aanvraag doen we op woensdag. Het is toeval dat dit incident plaatsvindt bij een voetbalwedstrijd van Galatasaray.

You may also like

Laat een reactie achter