Home Europa Yusuf Yazici scoort bij 2-0 overwinning van Lille tegen Olimpija Ljubljana in de Conference League

door Gökhan

Yusuf Yazici Lille

De 39-voudige Turkse international Yusuf Yazici droeg op woensdagavond bij aan de 2-0 overwinning van zijn club OSC Lille tegen NK Olimpija Ljubljana in de openingswedstrijd van de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. Tegen de Slovenen, die in de kwalificatieronde van de Champions League werden uitgeschakeld door Galatasaray, opende Jonathan David (43e minuut) de score met een strafschop kort voor de rust, waarmee het 1-0 werd. Yazici werd na de rust in de 46e minuut ingebracht voor Edon Zhegrova en besliste de wedstrijd definitief met zijn doelpunt in de vierde minuut van de blessuretijd. De 26-jarige middenvelder uit Trabzon schoot met zijn linkervoet vanuit het midden van het strafschopgebied naar de linkerbenedenhoek en zorgde zo voor de eindstand van 2-0. Voor Yazici was dit zijn tweede doelpunt van het seizoen voor “Les Dogues”. Hiermee begint LOSC met drie punten in Groep A. De andere twee tegenstanders in de groep zijn KI Klaksvik uit de Faeröer Eilanden en SK Slovan Bratislava uit Slowakije. Yazici bevindt zich in zijn laatste contractjaar bij Lille. In 2018 maakte de Turkse speler voor 18,5 miljoen euro de overstap van Trabzonspor naar de Franse Ligue 1-club.