Home Europa Turks top-talent Can Uzun tekent contract bij Nürnberg

Turks top-talent Can Uzun tekent contract bij Nürnberg

door Gökhan

Can Uzun

De Turkse jeugdinternational Can Uzun heeft na zijn 18e verjaardag enkele dagen geleden zijn eerste professionele contract getekend bij 1. FC Nürnberg. Uzun, die dit seizoen in 13 competitiewedstrijden in de 2. Bundesliga voor de Franken vijf doelpunten en een assist heeft gemaakt, ondertekende een nieuw contract tot 2027 met verbeterde voorwaarden. Eerder werd Uzun op 17-jarige leeftijd, acht maanden en 26 dagen de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Nürnbergse voetbal. “Can is een buitengewoon talent dat al op zeer jonge leeftijd zijn vaardigheden op professioneel niveau heeft laten zien“, zei de sportdirecteur van Nürnberg, Olaf Rebbe, en voegde eraan toe: “We zijn blij dat we samen met hem deze weg kunnen bewandelen en zijn vastbesloten hem voortdurend verder te ontwikkelen. Met zijn 18e verjaardag is hij nu ook officieel in het professionele voetbal beland.

Nürnberg de juiste plek voor optimale ontwikkeling

Ook Uzun verklaarde dat het ondertekenen van het contract bij de “Club” momenteel de beste stap is voor zijn sportieve ontwikkeling: “Ik heb hier bij 1. FC Nürnberg in de huidige fase van mijn carrière de beste omstandigheden om me perfect te ontwikkelen.” De in Regensburg geboren speler benadrukte hoe belangrijk de juiste omgeving is in dit proces en dat deze randvoorwaarden in Nürnberg aanwezig zijn: “Onze trainer, de sportieve leiding en mijn teamgenoten schenken mij vertrouwen, en ik probeer dat terug te betalen met goede prestaties.

Er wordt verwacht dat de Turkse bondscoach Vincenzo Montella Uzun in de nabije toekomst zal oproepen voor het Turkse nationale A-elftal.

You may also like

Laat een reactie achter