Home SüperligTrabzonspor Trabzonspor verslaat Alanyaspor met 1-0 & Pepe maakt zijn debuut

Trabzonspor verslaat Alanyaspor met 1-0 & Pepe maakt zijn debuut

door Gökhan

Trabzonspor 1 - 0 Alanyaspor

Aan het einde van de negende speeldag van de Trendyol Süper Lig won Trabzonspor met 1-0 thuis tegen Corendon Alanyaspor. Hiermee slaagde Abdullah Avcis in zijn tweede ambtstermijn als trainer van de Zwarte Zee-club. Bovendien maakte de sterke nieuwkomer Nicolas Pepe eindelijk zijn debuut voor de Bordeauxroden.

Door de overwinning in het eigen Papara Park verhoogde Trabzon zijn puntentotaal naar 15 en klom naar de vijfde plaats in de ranglijst. Alanya blijft op de elfde plaats met tien punten. In de negende minuut ging Edin Viscas harde schot vanaf de rand van het strafschopgebied na een pass van Paul Onuachu ver naast. In de 27e minuut werd Joao Novias’ schot vanaf de rand van het strafschopgebied door doelman Ugurcan Cakir op de lijn gekeerd. Kort voor de rust toonden de gasten een georganiseerde aanval, maar de inzet van Oguz Aydin (42.) ging ver naast.

Eigen doelpunt zorgt voor de overwinning - twee late doelpunten tellen niet

In de 54e minuut stuurde Alanyaspor-speler Fidan Ajiti bij een goed gecoördineerde aanval van Trabzonspor de bal ongelukkig in zijn eigen doel, waardoor Trabzonspor onbedoeld met 1-0 voor kwam te staan. In de 69e minuut miste Onuachu nipt zijn doel. De poging van de Nigeriaan ging naast. Kort daarna miste de 29-jarige doelpuntenmaker (72.) een andere zeer veelbelovende kans vanuit een gunstige positie. In de 80e minuut raakte de pechvogel Ajiti de paal met zijn schot en slaagde er dus net niet in zijn fout goed te maken. Vervolgens scoorde Trabzon in blessuretijd binnen twee minuten (90.+2 en 90.+4) twee keer, maar beide doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspelposities van Taxiarchis Fountas en Nicolas Pepe.

Opstellingen

Trabzonspor: Cakir – Aydin, Baniya, Denswil, Elmali (88. Larsen) – Özdemir, Mendy, Bardhi (84. Pepe), Visca (84. Fountas), Ömür – Onuachu (76. Destan)

Corendon Alanyaspor: Taskiran – Augosto, Aksoy, Aliti, Balkovec – Richard, Janvier (81. Silva), Karaca, Novias, Aydın (59. Cordova) – Eduardo (80. Hadergjonaj)

Doelpunt: 1-0 Aliti (54./eigen doelpunt)

Gele kaarten: Ömür (Trabzonspor) – Balkovec, Augosto (Corendon Alanyaspor)”