Home SüperligGalatasaray Champions League: FC Kopenhagen – Galatasaray | Voorbeschouwing

Champions League: FC Kopenhagen – Galatasaray | Voorbeschouwing

Op de laatste speeldag van de groepsfase van de UEFA Champions League zal Galatasaray morgen in een uitwedstrijd de confrontatie aangaan met het team van Kopenhagen uit Denemarken. Om door te gaan naar de laatste 16, moet het gele en rode team het veld verlaten met een overwinning.

door Gökhan

FC Kopenhagen - Galatsaray

De wedstrijd, die om 21.00 uur begint in het Parken Stadion in de hoofdstad Kopenhagen, zal worden geleid door de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato. De assistent-scheidsrechters voor deze wedstrijd zullen Ciro Carbone en Alessandro Giallatini zijn.

In de groepsfase van de UEFA Champions League A Groep heeft Galatasaray in de vijf gespeelde wedstrijden één overwinning, twee gelijke spelen en twee nederlagen behaald, waarmee ze vijf punten hebben verzameld. Het gele en rode team staat op de derde plaats na het Deense Kopenhagen, dat hetzelfde aantal punten heeft, op basis van doelsaldo.

In de groep staat het Duitse team Bayern München al bovenaan met 13 punten, waardoor ze zich hebben verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Aan de onderkant van de groep staat het Engelse team Manchester United met slechts 4 punten.

De wedstrijd tussen Galatasaray en Kopenhagen in Istanbul eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Alles of niets - Mogelijke scenario's

Om door te gaan naar de laatste 16 van de UEFA Champions League, moet Galatasaray morgen de wedstrijd tegen Kopenhagen winnen.

Als het gele en rode team wint, zal het, ongeacht het resultaat van de andere wedstrijd, zijn puntentotaal verhogen naar 8 en zich als tweede in de groep kwalificeren.

Als Galatasaray niet wint en Manchester United niet wint tegen Bayern München, zal het team doorgaan naar de UEFA Europa League als derde in de groep.

Als Galatasaray niet wint en Manchester United wint van Bayern München, zal Galatasaray Europees voetbal beëindigen.

Overwinning Brengt Niet Alleen Vooruitgang, maar ook beloningen

Als Galatasaray de wedstrijd tegen Kopenhagen wint, zal het niet alleen doorstromen naar de laatste 16, maar ook een beloning van 12,4 miljoen euro ontvangen.

Met 3 punten tegen Kopenhagen zal het gele en rode team een overwinningspremie van 2,8 miljoen euro ontvangen en door de kwalificatie voor de laatste 16 nog eens 9,6 miljoen euro toevoegen aan hun kas.

Tot nu toe heeft Galatasaray in de UEFA Champions League deelname-, coëfficiënt- en prestatiebonussen ontvangen, wat hun totale inkomsten op 31,2 miljoen euro brengt. Een overwinning tegen Kopenhagen zou dit bedrag verhogen naar 43,6 miljoen euro.

Sanchez en Ziyech Terug van Blessures

Davinson Sanchez en Hakim Ziyech, die hersteld zijn van blessures bij Galatasaray, worden verwacht deel uit te maken van de selectie voor de wedstrijd tegen Kopenhagen.

Sanchez, die tijdens de wedstrijd tegen Corendon Alanyaspor in de 13e speelronde van de Süper Lig een blessure opliep aan de linkerachterste dijspier, kon sindsdien niet deelnemen aan de wedstrijden tegen Siltaş Yapı Pendikspor en Yukatel Adana Demirspor in de competitie en de wedstrijd tegen Manchester United in de UEFA Champions League.

Hakim Ziyech, die lichte klachten had in het gele en rode team, werd als voorzorgsmaatregel niet ingezet in de competitiewedstrijd tegen Adana Demirspor.

Kopenhagen Heeft Slechts Eén Overwinning in de Laatste 6 Wedstrijden

De tegenstander van Galatasaray, Kopenhagen, heeft in zijn laatste 6 officiële wedstrijden slechts één overwinning behaald.

Het Deense team behaalde in hun nationale competitie één gelijkspel en leed twee nederlagen.

In die periode speelde Kopenhagen gelijk tegen Bayern München in de UEFA Champions League, maar werd uitgeschakeld in de Deense beker nadat ze in de kwartfinale de eerste wedstrijd met 2-0 hadden verloren van Silkeborg en de tweede wedstrijd met 2-1 hadden gewonnen.

Verwachte opstellingen

FC Kopenhagen: Grabara, Anderson, Vavro, Diks, Jelert, Falk, Gonçalves, Lerager, Elyounoussi, Achouri, Claesson

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Kaan, Torreira, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi

You may also like

Laat een reactie achter