Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “Ons enige doel is om met veel zelfvertrouwen het veld op te gaan”

Ismail Kartal: “Ons enige doel is om met veel zelfvertrouwen het veld op te gaan”

Fenerbahçe-trainer Ismail Kartal sprak over de wedstrijd tegen Ludogorets en zei: "Ze zijn geen team dat je kunt onderschatten, omdat ze tegen Nordsjaelland met 7-1 hebben verloren. We nemen onze tegenstander serieus."

door Gökhan

Ismail Kartal persconferentie

Fenerbahce zal morgen de Bulgaarse ploeg Ludogorets ontvangen in de derde wedstrijd van Groep H in de UEFA Europa Conference League.

De wedstrijd, die om 18.45 uur zal beginnen in het Şükrü Saracoğlu Sports Complex, wordt gefloten door de Spaanse scheidsrechter Guillermo Cuadra.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de coach van het geel-blauwe team, Ismail Kartal, een persconferentie op de Samandıra Can Bartu-trainingsfaciliteiten.

Kartal merkte op dat Ludogorets een wisselvallige grafiek heeft en een verandering in de technische staf heeft ondergaan en zei: “We hebben de wedstrijden van onze tegenstander bekeken volgens de analyses die we hebben gemaakt. Het is niet zeker of sommige van hun spelers zullen spelen. Sommige van hun spelers zijn geblesseerd. We hebben hier geen volledige informatie over. Ze hebben een wisselvallige grafiek. Ze zijn al 12 jaar kampioen in de Bulgaarse competitie. Dit seizoen hebben ze turbulente tijden doorgemaakt. Hun coach heeft de ploeg verlaten. De nieuwe coach heeft de ploeg eerder getraind. We hebben alles gevolgd en hebben geleerd wat we kunnen doen. Ons enige doel morgen is om met veel zelfvertrouwen het veld op te gaan en de wedstrijd te winnen,” zei hij.

"Ze zijn geen team om te onderschatten vanwege die 7 doelpunten"

Ismail Kartal overwoog Ludogorets’ 7-1 nederlaag tegen Nordsjaelland in hun tweede groepswedstrijd en zei: “Ludogorets is normaal gesproken een goed team. Ze halen spelers uit Zuid-Amerika. Het echte resultaat van die wedstrijd waarin ze met 7-1 verloren, was niet zo. Ze kregen een doelpunt binnen in de eerste minuut en elk schot dat volgde was een doelpunt. Ze hebben een deuk opgelopen in hun moraal. Ze zijn geen team dat je kunt onderschatten vanwege die 7 doelpunten. We nemen onze tegenstander serieus,” voegde hij eraan toe. Ismail Kartal zei dat hij nog geen beslissing had genomen over de selectie voor de wedstrijd van morgen en dat hij de selectie na de training van vandaag zou bepalen. De ervaren coach besprak ook de situatie van geblesseerde spelers in het team en zei: “Emre Mor is begonnen met trainen met het team. Serdar onderging een operatie. Hij zal binnen 5-6 weken terugkeren. Livakovic sloeg tijdens de wedstrijd tegen Hatayspor tegen de paal terwijl hij een redding wilde maken. Hij heeft geen ernstige blessure, dus hij kan morgen spelen,” zei hij.

Verklaring over blessures

Ismail Kartal zei ook het volgende over het gebruik van kunstmatige intelligentie om blessures bij spelers te voorkomen:

Blessures kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: spierblessures en impactblessures. Emre Mor, Livakovic en Serdar Aziz hebben last gehad van impactblessures. We gebruiken kunstmatige intelligentie voor spierblessures. Op dit moment hebben we geen spierblessures gehad. Op deze manier kunnen we analyseren welke gebieden vermoeid zijn. Blessures die langer dan 14 dagen duren, worden als blessures beschouwd in de literatuur.

Op de vraag over de capaciteit en de staat van het speelveld van het stadion waar de wedstrijd tegen Pendikspor zal worden gespeeld, sloot Kartal af met de woorden: “Ik hoef me hier geen zorgen over te maken. Een stadion met een capaciteit van 2.500 moet in alle opzichten geschikt zijn. Iedereen moet onder dezelfde omstandigheden strijden. Het is de verantwoordelijkheid van de federatie. Iedereen wil op een beter veld spelen. Als de bezoekende teams de opwinding voelen, willen wij ook ons beste voetbal spelen bij elke uitwedstrijd,” besloot hij.

You may also like

Laat een reactie achter