Home SüperligGalatasaray Bayern Trainer Tuchel: “Het was een zware wedstrijd” – Kane bedankt Galatasaray-fans voor geweldige sfeer

Bayern Trainer Tuchel: “Het was een zware wedstrijd” – Kane bedankt Galatasaray-fans voor geweldige sfeer

door Gökhan

Tuchel lovend over fans

Na de 3-1 overwinning in Istanbul tegen Galatasaray, commentarieerde FC Bayern München-trainer Thomas Tuchel het verloop en de uitkomst als volgt: “Het was een zeer zware wedstrijd. Er was ongelooflijke druk op het veld. Galatasaray heeft ons enorm onder druk gezet. We hebben het spel voortgezet onder ongelooflijk fanatieke druk. Ze hebben ons in de eerste 60 minuten echt zwaar onder druk gezet. Het is niet gemakkelijk om tegen hen te spelen in het Galatasaray-stadion. In de eerste helft slaagden we er niet in de bal te veroveren in de duels omdat Galatasaray goed georganiseerd was op het veld. Daarom gaven we hen te veel kansen in het strafschopgebied. Na de tegengoal was onze reactie redelijk goed. Daarna hebben we zowel verdedigend als aanvallend beter gespeeld. Dit is een verdiende overwinning. Het is niet gemakkelijk voor ons om in dit stadion te spelen, onder zo’n grote druk.

"Galatasaray heeft zich in Europa bewezen"

Tuchel vervolgde: “De Champions League is een arena waarin zich zeer moeilijke uitdagingen voordoen. Galatasaray is een team dat zich in Europa heeft bewezen en de afgelopen jaren zeer succesvol was. Het was niet erg gemakkelijk voor ons. We konden in de eerste helft niet het niveau bereiken dat we wilden. Als je de 90 minuten bekijkt, ben ik tevreden met de overwinning. Voor de eerste helft kan ik niet zeggen dat we de overwinning verdienden, want Galatasaray speelde een zeer intensief spel voor hun fans. In de tweede helft hebben we echter hersteld en hebben we het omschakelspel heel goed gespeeld, vooral met (Leroy) Sané. De Champions League is de competitie waar we voor vechten. Als we de 90 minuten evalueren, is het een verdiende overwinning. De informatie die ik gisteravond kreeg, was dat (Mauro) Icardi niet zou spelen. Toen ik vandaag de lijst ontving, heb ik geen tactische wijzigingen doorgevoerd omdat ik wist dat hij een speler is die met pijn kan spelen. Ik had mijn selectie al zo samengesteld, in de wetenschap dat hij zou spelen.

Reacties van Harry Kane en Kinsley Coman

Harry Kane (aanvaller, FC Bayern München): “Ik was voor het eerst in Istanbul. Hartelijk dank aan de Galatasaray-fans. Ik weet niet zeker of mijn oren na deze sfeer nog kunnen horen. Het is erg moeilijk om in het stadion van Galatasaray te spelen. De invloed van de fans op het team is erg groot. Daarom hebben we een belangrijke overwinning behaald.

Kingsley Coman (rechtsbuiten, FC Bayern München): “Het was een zeer spannende en moeilijke wedstrijd. Het was niet gemakkelijk omdat ze veel druk uitoefenden, maar in de tweede helft hadden we meer ruimte, en ik denk dat we daarom in de tweede helft ook meer doelpunten hebben gescoord. Ik hou van zulke wedstrijden, er is veel adrenaline in het spel, en vanavond was het ongelooflijk. Het is geweldig om de prijs voor Speler van de Wedstrijd te winnen, maar het belangrijkste vandaag was de overwinning.

You may also like

Laat een reactie achter