Home SüperligOverig Cagdas Atan stapt op als trainer van Kayserispor – Geruchten over betrokkenheid bij Basaksehir

Cagdas Atan stapt op als trainer van Kayserispor – Geruchten over betrokkenheid bij Basaksehir

door Gökhan

Cagdas Atan Basaksehir

Cagdas Atan heeft na bijna 15 maanden als trainer van de Turkse eersteklasser Mondihome Kayserispor ontslag genomen. Ondanks dat de club sinds zijn aantreden een transferverbod heeft en geen nieuwe spelers kon aantrekken, slaagde Kayseri er onder Atan vorig seizoen in om te verrassen en moeiteloos in de Trendyol Süper Lig te blijven.

Ook dit seizoen is Kayseri goed begonnen en staat na vier wedstrijden nog steeds zonder nederlaag. Met een overwinning en drie gelijke spelen hebben de Centraal-Anatoliërs momenteel zes punten. Toch heeft Atan herhaaldelijk geklaagd dat het bestuur er niet in slaagt om het transferverbod op te heffen en dat steeds meer spelers de club verlaten.

Blijkbaar wilde de 43-jarige trainer uit Izmir onder deze omstandigheden niet verder gaan. Zijn vertrek maakte Atan publiekelijk bekend met de volgende woorden: “Ik ben niet verdrietig dat het voorbij is, ik ben blij dat het is gebeurd.” Sinds zijn aantreden op 20 juni 2022 stond Atan in 43 wedstrijden aan de zijlijn bij Kayseri en behaalde gemiddeld 1,44 punten per wedstrijd. Atan wordt in verband gebracht met een baan bij de competitiegenoot Rams Basaksehir. De Istanboel “Uilen” hadden onlangs afscheid genomen van hoofdcoach Emre Belözoglu.

Een overzicht van alle trainersontslagen in het Süper Lig-seizoen 2023/24:

  • Emre Belözoglu – Rams Basaksehir – 4e speeldag
  • Erdal Günes – Gaziantep FK – 4e speeldag
  • Cagdas Atan – Mondihome Kayserispor – 4e speeldag

You may also like

Laat een reactie achter