Home SüperligBesiktas Besiktas verslaat Sivasspor met 2-0

Besiktas verslaat Sivasspor met 2-0

door Gökhan

Op de vierde speeldag van de Trendyol Süper Lig ontving Besiktas de competitiegenoot EMS Yapi Sivasspor in Istanbul. De 16-voudig Turkse kampioen versloeg zijn tegenstander uit Centraal-Anatolië met 2-0 en verhoogde na drie wedstrijden zijn puntentotaal naar zeven, terwijl Sivas in de vierde competitiewedstrijd zijn eerste nederlaag van het seizoen leed en op vijf punten bleef. De wedstrijd begon ongelukkig voor de gasten. Al in de 14e minuut raakte Gerson Rodrigues, die goed aan het seizoen was begonnen, geblesseerd en werd vervangen door Roman Kvet.

In de 25e minuut nam Besiktas uiteindelijk de leiding. Na een hoge corner van Amir Hadziahmetovic was het opnieuw verdediger Omar Colley die met een krachtige kopbal voor Besiktas scoorde en de 1-0 op het scorebord bracht. Voor de 45-voudig international uit Gambia was dit al zijn tweede doelpunt van het seizoen in de competitie en zijn derde doelpunt in totaal in het lopende seizoen. Allemaal met het hoofd. In de slotfase van de eerste helft veroverde Jackson Muleka de bal op de linkervleugel en speelde deze direct in de loop van Vincent Aboubakar. De Kameroener legde perfect breed naar de nieuwkomer Milot Rashica (40e minuut), die zelfverzekerd de 2-0 in de linkeronderhoek schoof en zijn debuutdoelpunt voor Besiktas maakte. Met een 2-0 voorsprong ging het even later de rust in.

Besiktas vertraagt een beetje – Sivas komt beter in het spel

Na de pauze kwam Sivas via Kvet (48e minuut) tot zijn eerste succesvolle schot op doel van de gastheren. Maar BJK-keeper Mert Günok had geen problemen om Kvets schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied op te vangen. Alex Oxlade-Chamberlain, die vooral in de eerste helft een goede inzet toonde bij zijn start in de basiself, kreeg meerdere veelbelovende schietkansen, maar toonde enkele tekortkomingen, met name in timing, en werd na iets meer dan een uur vervangen door de 19-jarige Demir Ege Tiknaz.

Barrow mist twee goede kansen voor Sivas – Rebic stuit op Sasal

In de 76e minuut had de ingevallen Modou Barrow de grote kans om de achterstand voor Sivas te verkleinen. Na een dieptepass rende de nieuwkomer plotseling alleen op Besiktas-doelman Günok af, die echter koel bleef en Barrow de bal ontnam in een één-op-één situatie. Kort daarna had Barrow (77e minuut) opnieuw een kans. Zijn linkervoetsschot vanaf de linkshalfpositie ging langs de rechterpaal het doel uit. In de 82e minuut kreeg Ante Rebic een goede kans om de score uit te breiden, maar Sivas-doelman Ali Sasal Vurl pareerde het rechtse schot van de Kroaat. Ook tegen Onur Bulut (90+4e minuut) bleef Sasal winnen. Er viel geen verdere goal. Het bleef 2-0 voor Besiktas. Het is vermeldenswaardig dat dit de 600e Süper Lig-wedstrijd in de geschiedenis van Sivasspor was. Bovendien maakte Rachid Ghezzal na maanden van blessureleed zijn comeback voor Besiktas en kwam hij in de laatste minuten in actie. Na de interlandpauze gaat Besiktas op bezoek aan de Zwarte Zee en speelt tegen Trabzonspor. Sivasspor ontvangt daarentegen de hoofdstadclub MKE Ankaragücü.

Opstellingen

Besiktas: Günok – Rosier, Uysal, Colley, Bulut – Hadziahmetovic, Fernandes (88e Ghezzal), Oxlade-Chamberlain (63e Tiknaz) – Rashica (63e Zaynutdinov), Muleka (75e Rebic), Aboubakar (75e Tosun)

EMS Yapi Sivasspor: Vural – Paluli, Appindangoye, Osmanpasa, Ciftci – Konak (72e Barrow), Charisis, Saiz – Rodrigues (14e Kvet), Manaj, N’Jie (86e Gökay)

Doelpunten: 1-0 Colley (25e minuut), 2-0 Rashica (40e minuut)

Gele kaarten: Rosier, Fernandes (Besiktas) – Manaj, Kvet (Sivasspor)