Home Süperlig Belözoglu viert debuutzege met Ankaragücü – Basaksehir wint thuis – Pendik binnenkort zonder trainer?

door Gökhan

Süper Lig zaterdag

Op de achtste speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde de nieuwe trainer Emre Belözoglu bij zijn debuut als coach van MKE Ankaragücü direct een succes. Tijdens de eerste wedstrijd van de 43-jarige aan de zijlijn van de Turkse hoofdstadclub eindigde het thuisduel tegen Mondihome Kayserispor met een score van 3-0. Na een doelpuntloze eerste helft bracht Garry Rodrgues (49.) Ankara kort na de rust op voorsprong met een kopbaldoelpunt, na een voorzet van Olimpiu Morutan. Slechts drie minuten later verhoogde Riad Bajic (52.) de voorsprong naar 2-0 met een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek, nadat Rodrigues de assist had gegeven. Na een lange bal van Tolga Cigerci zorgde Federico Macheda met een linkerschot vanuit het midden van het doel, dat ook in de rechterbenedenhoek belandde, voor de eindstand van 3-0. Door deze overwinning komt Ankaragücü nu op negen punten en stijgt voorlopig naar de twaalfde plaats. Kayseri blijft steken op tien punten en staat momenteel tiende in de ranglijst.

Özköylü op weg naar het vertrek bij Pendikspor?

Een paar uur eerder behaalde EMS Yapi Sivasspor een 3-2 uitoverwinning op Siltas Yapi Pendikspor in Istanbul. Na de vierde nederlaag van het seizoen staat Pendik nog steeds zonder overwinning en er wordt al gesproken over het ontslaan van trainer Osman Özköylü in Turkse mediakringen. De wedstrijd begon uiterst ongelukkig voor Pendikspor, dat zijn gerenoveerde en uitgebreide Siltas Yapi Pendik-stadion tegen Sivas inwijdde. Modou Barrow benutte meteen de eerste kans van de wedstrijd en scoorde in de vierde minuut het openingsdoelpunt voor Sivasspor. In de tweede helft breidde Ray Manaj (57.) de voorsprong uit tot 2-0 na een assist van Emrah Bassan. Maar Pendik vocht terug. Gökcan Kaya stuurde een lange bal naar voren naar Erencan Yardimci (68.), die van rechts in het strafschopgebied schoot en de score verkleinde tot 1-2.

Slechts enkele minuten later werd de voorbereider de doelpuntenmaker. Kaya schoot het pass van Fredrik Midtsjö hoog rechts in de kruising en bracht de stand op 2-2. Maar de vreugde over de gelijkmaker duurde slechts 120 seconden. Na een hoekschop schoot verdediger Aaron Appindangoye (76.) hoog rechts in het doel en bezegelde zo de 3-2 overwinning van Sivas, want er werden geen verdere doelpunten gescoord in de wedstrijd. Na de overwinning op vreemde bodem verhoogt Sivasspor zijn puntenaantal naar tien en stijgt naar de negende plaats in de ranglijst. Pendik blijft steken op vier punten en staat achttiende, wat een degradatieplaats is.

Basaksehir verlaat de degradatiezone - Gaziantep krijgt een tegenvaller

RAMS Basaksehir behaalde ondertussen de tweede overwinning van het seizoen. Ze behaalden een 2-0 thuisoverwinning tegen Gaziantep FK in Istanbul. De “Uilen” begonnen meteen sterk. Al in de derde minuut maakte Jerome Opoku na een hoekschop van Ousseynou Ba het 1-0 voor Basaksehir met een kopbal. Het werd bitter voor de gasten uit Gaziantep in de 36e minuut. Bij een poging tot klaren kopte Papy Djilobodji de bal ongelukkig in zijn eigen doel en zorgde zo onbedoeld voor de 2-0 voorsprong van de thuisploeg. Basaksehir beheerde de voorsprong slim tot het laatste fluitsignaal en pakte zo drie punten voor de interlandbreak. Met zeven punten verlaten de Istanbuler ook de degradatiezone en staan momenteel vijftiende in de ranglijst. Gaziantep zakt daarentegen met zes punten naar de zeventiende plaats en is opnieuw in de degradatiezone beland.

Alanya verslaat Fatih Karagümrük Op vrijdag versloeg Corendon Alanyaspor thuis VavaCars Fatih Karagümrük met 2-1 in het Kirbiyik Holding-stadion. Carlos Eduardo benutte in de 18e minuut een voorzet van Joao Novais en scoorde met een kopbal het 1-0 voor Alanya. Dit was ook de ruststand. Het bleef lang bij deze score, maar het werd nog spannend in de slotfase. Oguz Aydin kwam in de 83e minuut in het strafschopgebied van de tegenstander aan de bal en schoot met zijn linkerbeen in het midden van het doel om de score naar 2-0 voor Alanyaspor te brengen. Aan het begin van de blessuretijd speelde Sofiane Feghouli een steekpass op Güven Yalçin (90.+2). De huurling van CFC Genua 1893 benutte de kans en scoorde met een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek de 1-2. Maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in voor de gasten uit Istanbul. Alanyaspor heeft nu tien punten en stijgt naar de elfde plaats in de ranglijst. Karagümrük zakt met zes punten naar de zestiende plaats.