Home SüperligOverig UEFA-Deadline: Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas in een race tegen de klok voor transfers

UEFA-Deadline: Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas in een race tegen de klok voor transfers

door Gökhan

Tot vanavond (4 september) om 23:59 uur (CET) moeten de drie overgebleven Turkse teams in Europese competities, Galatasaray (UEFA Champions League), evenals Fenerbahce en Besiktas (beide in de UEFA Europa Conference League), hun UEFA-spelerslijsten voor de groepsfase indienen bij de Europese voetbalbond. Dit laat slechts een paar uur over voor de traditionele Istanbulse clubs om hun selecties te versterken met nieuwe transfers en deze officieel op hun roosters op te nemen. Omdat de transferperiodes in de meeste Europese competities al zijn gesloten, hopen Turkse teams enkele transfervrije sterren naar de Bosporus te trekken. De transferperiode in Turkije blijft open tot 15 september, maar nieuwe aanwinsten na vanavond zullen niet speelgerechtigd zijn in de groepsfase van Europese competities.

Galatasaray zoekt versterking voor het middenveld en de verdediging

Volgens berichten in Turkse en Italiaanse media stond Galatasaray kort voor een overeenkomst met de Uruguayaanse middenvelder Matias Vecino van Lazio Roma. Er werd gemeld dat ze een voorlopige overeenkomst hadden bereikt over een contract van drie jaar (2+1), en de speler werd maandagochtend in Istanbul verwacht. Echter, terwijl een privéjet van Galatasaray onderweg was naar Italië, besloot het bestuur van de Turkse kampioen toch af te zien van deze transfer, mogelijk omdat Lazio-coach Maurizio Sarri de 32-jarige speler niet wilde laten gaan. Er wordt gemeld dat het Galatasaray-vliegtuig zijn route heeft gewijzigd en nu onderweg is naar Parijs, Frankrijk, waar een andere optie voor het tekenen van een speler misschien wacht.

Zoals de Turkse sportjournalist Yagiz Sabuncuoglu meldt, zijn de licentieregistraties voor Tanguy Ndombele en Davinson Sanchez geïnitieerd bij de Turkse Voetbalfederatie (TFF), maar het gedeelte voor de spelers bleef leeg. De documenten zijn al verzonden. Beide spelers staan in contact met Galatasaray. “Gala” heeft ingestemd met de contractvoorwaarden van Tanguy Ndombele. Ndombele voert gesprekken met Tottenham. Zodra Tottenham het aanbod accepteert, zal het vliegtuig vanuit Parijs naar Londen vertrekken. Er kunnen echter ook andere geïnteresseerde partijen in Turkije zijn voor Sanchez.

Besiktas  op zoek naar alternatieven voor de verdediging

Besiktas is ook op zoek naar versterkingen, voornamelijk voor de verdediging. De clubleiding voert momenteel onderhandelingen op drie fronten. De komst van de Zweed Isak Hien van Hellas Verona is al mislukt, volgens het clubgerelateerde sportportaal “OrtaCizgi.com”. De Braziliaan Nino van Fluminense Rio de Janeiro en Eric Bailly van Manchester United zijn serieuze kandidaten, waarbij de Ivoriaanse verdediger momenteel als favoriet wordt beschouwd. Berichten van “L’Equipe” dat Besiktas opnieuw heeft geïnformeerd naar de winger Nicolas Pepe van FC Arsenal Londen werden door het bestuur ontkend.

Fenerbahce wil een verdedigende middenvelder aantrekken en de aanval versterken

Het Franse blad bracht ook Fenerbahce in verband met Pepe. De club uit Kadiköy blijft op zoek naar alternatieven in de aanval, aangezien Alfredo Morelos en zijn vervanger Istanbul hebben verlaten en de transfer is geannuleerd. Bovendien blijft de technische staf onder leiding van hoofdtrainer Ismail Kartal grote interesse tonen in een verdedigende middenvelder. Een speler uit de Russische competitie is aangeboden aan Fenerbahce, maar Kartal heeft zijn veto uitgesproken. De 20-jarige Uruguayaan Fabricio Diaz van FC Liverpool is een kandidaat, maar staat niet bovenaan de verlanglijst. Het lijkt erop dat de resterende uren zeer dynamisch zullen verlopen en dat er nog enkele verrassingen mogelijk zijn.

You may also like

Laat een reactie achter