Home SüperligFenerbahce Raakt Fenerbahce Ferdi Kadioglu kwijt? Interesse uit Duitsland…

Raakt Fenerbahce Ferdi Kadioglu kwijt? Interesse uit Duitsland…

door Gökhan

Volgens “DerWesten” blijft de Duitse Bundesliga-club Borussia Dortmund sterk geïnteresseerd in het aantrekken van de linksback Ferdi Kadioglu van Fenerbahce.

Naast verschillende Europese clubs zou “BVB” nu echter ook concurrentie uit de Bundesliga hebben gekregen. Het betreft nota bene de financieel sterke aartsrivaal FC Bayern München. De Dortmunders zouden niet tevreden zijn met de prestaties van nieuwkomer Ramy Bensebaini en zouden Kadioglu tijdens de winterstop willen aantrekken als vervanger voor de Algerijn. De door Fenerbahçe gevraagde transfersom van 30 miljoen euro zou echter te hoog zijn voor de Zwarte en Gele. Een eventuele huur met een koopoptie zou daarentegen geen optie zijn, vooral omdat de club uit Kadiköy grote doelen heeft in de competitie en de UEFA Europa Conference League dit seizoen.

Kadioglu's marktwaarde blijft stijgen

Dat Bayern Kadioglu ook op hun lijst heeft staan, maakt de mogelijke onderhandelingen bovendien ingewikkelder. Een hete transferzomer wordt verwacht. De marktwaarde van Kadioglu zou echter nog verder kunnen stijgen na een succesvol EK 2024. De 24-jarige heeft nog een contract bij Istanbul tot 2026. In het lopende seizoen speelde de 15-voudige Turkse international, die in juli 2018 voor 1,4 miljoen euro van de Nederlandse club NEC Nijmegen naar Fenerbahçe verhuisde, 22 officiële wedstrijden voor “Fener” en scoorde daarbij twee doelpunten en leverde drie assists. Kadioglu’s marktwaarde wordt momenteel geschat op 17 miljoen euro, een recordhoogte voor de offensieve vleugelverdediger.

You may also like

Laat een reactie achter