Home SüperligFenerbahce Positieve sfeer bij Fenerbahce groeit na opeenvolgende overwinningen

Positieve sfeer bij Fenerbahce groeit na opeenvolgende overwinningen

door Gökhan

Fenerbahce leidt groep H na 3-1 thuiszege

Na de 3-1 thuisoverwinning in de UEFA Europa Conference League tegen Ludogorets Razgrad (bekijk samenvatting) heeft Fenerbahce al zijn derde overwinning behaald en leidt het soeverein in Groep H. Trainer Ismail Kartal sprak na het laatste fluitsignaal met “EXXEN”: “We hebben voor de wedstrijd gezegd dat Ludogorets een goede ploeg is. We hebben met 3-1 gewonnen, maar aan het einde hadden we enkele moeilijke momenten in de wedstrijd. Desondanks zijn we erin geslaagd om de wedstrijd te winnen en leiden we nu met negen punten. We hebben enkele spelers in de 60e minuut van het veld gehaald en dachten na over de wedstrijd van komend weekend. Ik probeer de spelers evenwichtig in te zetten en ben blij dat we vanavond met alle voordelen en nadelen hebben gewonnen. Ik vond de prestaties van de spelers die vanavond in actie waren goed, maar ik denk dat ze nog beter moeten worden. Ze moeten het tempo van het spel oppakken. In dit soort wedstrijden of in de competitie laten we de spelers rusten en berekenen we hun speelminuten. We hebben de tegenstander een paar kansen gegeven, dat is normaal. De tegenstander is een goede ploeg, en voor de wedstrijd heb ik gezegd dat ze niet zonder succes zouden zijn.

Ismail Kartal's reactie

Kartal vervolgde: “Het is normaal dat er schommelingen in het spel zijn, omdat spelers die doordeweeks niet hebben gespeeld zich bij het team hebben gevoegd. Ze lopen achter op het speeltempo. Je kunt niet doorgaan met dezelfde spelers. We hebben niet veel kansen weggegeven. In de tweede helft hebben we door eigen fouten kansen weggegeven. Het doelpunt dat we incasseerden was een ongelukkig doelpunt. Het verzet van de tegenstander nam toe na dat doelpunt. Als dat doelpunt niet was gevallen, had het 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Hoewel sommige spelers misschien niet 100 procent presteren, zullen ze zich met de tijd aanpassen aan het team.”

Reacties van het team

Miha Zajc (middenvelder, Fenerbahce): “Het was een belangrijke overwinning en een moeilijke zege. Ik denk dat we de overwinning verdienden. Het belangrijkste voor ons is om de wedstrijden te winnen. Er heerst een goede sfeer in het team. Iedereen doet mee. We willen zo doorgaan. We hebben een belangrijke overwinning behaald.

Michy Batshuayi (aanvaller, Fenerbahce): “Ik ben een speler die zijn best probeert te doen wanneer mijn trainer me nodig heeft. Dat probeer ik altijd. Ik kan zeggen dat het een moeilijke wedstrijd was, maar we zijn geconcentreerd gebleven. We hebben op de juiste momenten doelpunten gemaakt. Ik feliciteer het team. We moeten zo doorgaan. Het is belangrijk om wedstrijden te winnen, maar het is heel, heel belangrijk om de titel te winnen. De overwinningen die we behalen, creëren een positieve sfeer. Ons doel is om aan het einde van de dag trofeeën voor Fenerbahce te winnen.

Irfan Can Kahveci (middenvelder, Fenerbahce): “Ik ben erg trots dat ik op de 100e verjaardag van onze Republiek mijn 100e wedstrijd in het Fenerbahce-shirt heb gespeeld. We hebben een goed seizoen, zowel voor mij persoonlijk als voor het team. Ik ben erg blij dat ik het Irfan Can heb laten zien dat ik had verwacht, en dat de fans hadden verwacht. Ik hoop dat we vanaf nu zo verder kunnen gaan. Mijn verwachting was altijd dat het beter zou worden. Zo veel mogelijk doelpunten scoren en zo veel mogelijk assists geven. Ik wil niet alleen doelpunten scoren en assists geven, ik wil zowel in de verdediging als in de aanval bijdragen aan het team. Mijn doel is het kampioenschap. Ismail Kartal is een trainer die de club en ons kent. Ik heb altijd gezegd dat hij op dezelfde manier naar elke speler toegaat en met hen praat. Aan het begin van het seizoen heeft hij me enorm geholpen om mijn moraal op te krikken. We hebben gesprekken met hem gehad. Maar ik ben nooit gestopt met werken, ongeacht wat er gebeurde, ik ben altijd in mezelf blijven geloven en ik hoop dat dat zo blijft. Als je goede spelers in het team hebt, helpen ze je. Als je met goede spelers speelt, kan zelfs een normale pass leiden tot een doelpunt. Het is erg nuttig dat er zeer kwalitatieve spelers zijn. Het maakt niet uit wie er speelt, ik hoop dat we dit jaar kampioen kunnen worden.

Dusan Tadic (linksbuiten, Fenerbahce): “We hebben een belangrijke overwinning behaald. Ik kan niet zeggen dat we goed aan de wedstrijd zijn begonnen. Dat gaf de tegenstander vertrouwen. In de rust hebben we over onze fouten gesproken. Onze trainer heeft ons instructies gegeven. Daarna hebben we de overwinning behaald. Wij zijn Fenerbahce. We spelen om elke wedstrijd te winnen. Met de overwinning zetten we ons pad voort. We moeten altijd beter worden en ons blijven ontwikkelen. We willen doorgaan zoals tot nu toe. Alleen op die manier kun je beloond worden.”

You may also like

Laat een reactie achter