Home Nationaal elftal Montella, Yilmaz en Yüksek verheugd na overwinning in Kroatië

Montella, Yilmaz en Yüksek verheugd na overwinning in Kroatië

door Gökhan

Montella begint met succes

Na de belangrijke 1-0 overwinning in de EK-kwalificatie tegen de favoriet Kroatië bevindt Turkije zich op koers voor het EK. De stemming is na deze beslissende overwinning uitstekend en de euforie is groot. Nu ontbreekt er niet veel meer om ervoor te zorgen dat het nationale team, bekend als de “Milli Takim,” zich kwalificeert voor EURO 2024 in Duitsland. De nieuwe nationale coach Vincenzo Montella maakte een zeer succesvol debuut. Met name het spel van Turkije in de eerste helft werd geprezen. Na de wedstrijd sprak de Italiaan met “TRT Spor” en zei het volgende:

“Aan het begin van de wedstrijd heb ik gezegd dat we de snelheid van Baris (Alper Yilmaz) zouden benutten. We hadden een zeer moeilijke wedstrijd omdat Kroatië niet had verloren in de EK-kwalificatie. We hadden een team dat tot het einde heeft gevochten. Ze hebben die vechtlust ook op het veld getoond. Ik wil ook alle betrokkenen van het nationale team bedanken, dat is als een familie.”

Eerste Thuisnederlaag voor Kroatië - Hopelijk Het Echte Feest Na het duel tegen Letland

Turkije slaagde erin om Kroatië, dat voor deze wedstrijd 37 thuiswedstrijden (29W, 8G) ongeslagen was in de EK-kwalificatie, de eerste nederlaag toe te brengen: “We toonden saamhorigheid en konden winnen. Daarnaast hebben we een leergierig en toegewijd team, wat niet altijd het geval is. We zijn blij en zullen de overwinning vieren. Maar we moeten ook onthouden dat we over drie dagen een wedstrijd hebben. Daarom moeten we het echte feest uitstellen tot na de wedstrijd. We hebben van dit moment gedroomd. In de eerste helft hadden we nog een doelpunt kunnen maken, de laatste minuten waren een beetje vermoeiend. Het is prachtig dat we zo’n trotse groep voetballers hebben.”

Baris Alper Yilmaz en Ismail Yuksek aan het woord

Baris Alper Yilmaz (Vleugelspeler, Turkije): “We zijn heel goed begonnen met onze nieuwe trainer. Moge deze overwinning een cadeau zijn voor onze natie. We hebben heel hard gevochten; de trainer heeft een geweldige energie. Hij heeft het op ons overgebracht. Ik wilde het doelpunt met hem vieren.”

Ismail Yüksek (Middenvelder, Turkije): “Je kunt de vreugdekreten horen, nietwaar? Het is prachtig. Het is onbeschrijflijk. We hebben vanaf het begin van de week sterk in deze overwinning geloofd. We hebben ons perfect voorbereid. Onze technische staf heeft ons alles laten voelen. Techniek, tactiek, energie.”

You may also like

Laat een reactie achter