Home Nationaal elftal Ismail Yüksek: “Onze droom is deelname aan EURO 2024”

Ismail Yüksek: “Onze droom is deelname aan EURO 2024”

door Gökhan

Turkije - Japan

Middenvelder Ismail Yüksek sprak tijdens de verplichte persconferentie voorafgaand aan de oefenwedstrijd van Turkije tegen Japan morgen in het Belgische Genk:

“De wedstrijd van morgen zal heel bijzonder zijn voor ons en voor Japan. Japan is een zeer goed team. Ze staan op de 20e plaats in de FIFA-ranglijst en zijn het nummer één team onder de Aziatische landen. De meeste van hun spelers spelen in Europa. Ze zijn zeer gedisciplineerd, houden vast aan hun plannen en zijn een vechtlustig team. Sinds 1998 hebben ze deelgenomen aan alle Wereldbekers en hebben ze in drie daarvan de achtste finales bereikt. Bij het laatste Wereldkampioenschap wisten ze zich te kwalificeren in een groep met Spanje, Duitsland en Costa Rica. In de achtste finale werden ze uitgeschakeld door Kroatië, onze rivaal bij het Europees Kampioenschap, na een strafschoppenserie. De wedstrijd van morgen zal een speciale wedstrijd voor ons zijn. De wedstrijd tegen Japan zal een belangrijke test zijn om de wedstrijden tegen Kroatië en Letland, die we in oktober spelen, te evalueren. Het is niet altijd mogelijk om tegen zulke landen te spelen. Het zal nuttig zijn om het op te nemen tegen een interessante voetbalfilosofie om onszelf te meten. Ik hoop dat de wedstrijd goed zal verlopen en dat we zonder blessures zullen winnen. Ik wens beide teams veel succes.”

Teleurstelling na het gelijkspel tegen Armenië

Over het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Armenië zei de 24-jarige het volgende: “Het was een resultaat dat we tegen Armenië niet hadden verwacht en niet wilden. Onze coach en zijn team hebben de nodige analyses gemaakt, en we hebben de nodige analyses met elkaar besproken. De wedstrijd van morgen zal erg moeilijk zijn, we hebben de wedstrijd van zaterdag gezien, die ze met 4-1 van Duitsland hebben gewonnen. We zullen tegen morgen klaar zijn, we zijn nu al klaar. Ik denk dat we morgen een goede strijd zullen leveren. Ik denk niet dat we slecht hebben gespeeld tegen Armenië. Vooral in de eerste helft waren er kansen die we niet konden benutten, anders had het resultaat er heel anders uit kunnen zien. In de tweede helft hebben we op sommige momenten de concentratie laten verslappen, dat moeten we corrigeren.”

Het Turkse team droomt van deelname aan EURO 2024

Tot slot benadrukte de Fenerbahce-professional dat het hele team maar één doel heeft, deelname aan het EK 2024 in Duitsland volgend jaar: “Zoals eerder vermeld, heeft onze coach en zijn team de nodige analyses gemaakt, en we zullen proberen deze tekortkomingen in de komende wedstrijden te corrigeren. De grootste droom van deze generatie is deelname aan het Europees Kampioenschap. We strijden op het veld met dat doel voor ogen. Ik hoop dat we zullen deelnemen. We staan in een gunstige positie in de groep, er is nog niets verloren. Het doel van het Turkse nationale team is altijd om aan de top te staan. Met dat besef strijden we op het veld.”

You may also like

Laat een reactie achter