Home SüperligGalatasaray Galatasaray: Spelers denken al aan de wedstrijd tegen Bayern

Galatasaray: Spelers denken al aan de wedstrijd tegen Bayern

door Gökhan

Okan Buruk is tevreden na overwinning

Na de 2-1 overwinning in de derby tegen Besiktas sprak Galatasaray-coach Okan Buruk over de belangrijke overwinning in de stadsderby tegen de rivaal: “Als je naar het einde van de wedstrijd kijkt en je wint zo’n derby, dan moet je tevreden zijn. Tijdens elf tegen elf waren we de tegenstander de baas, maar na elf tegen tien zagen we dat de spelers dachten, ‘we leiden met 1-0, we winnen toch wel’. We verloren onze dynamiek aan het begin van de wedstrijd, we gaven geen duidelijke kansen weg, maar we lieten de bal soms onnodig liggen. Als ik de dag van vandaag in het algemeen bekijk, hebben we de afgelopen weken al gezegd dat we niet genoeg schoten hadden. We drongen gemakkelijk het vijandelijke strafschopgebied binnen, maar we moeten onze afwerking verbeteren. Er waren bijna 30 schoten, maar we zullen analyseren hoeveel daarvan waren zoals we wilden en hoeveel we hadden kunnen benutten.

Buruk enthousiast over de fanact

Bovendien prees de 50-jarige coach de fans voor hun tribuneshow ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de oprichting van de Turkse staat: “De choreografie van onze fans vandaag was geweldig. Over drie dagen hebben we weer een wedstrijd. Ze vertrouwen op hun team, de spelers en ons. We willen ze het succes geven dat onze fans verdienen. We moeten ons richten op het winnen van wedstrijden. Het is een sterke competitie met sterke teams. Burak Yılmaz en zijn team reageerden serieus nadat ze in ondertal waren geraakt. We kunnen het beter doen. De terugkeer na de interlandonderbreking is altijd moeilijk. We zijn in dit proces doorgegaan en hebben gewonnen, daarom ben ik tevreden.”

Kaan Ayhan, Lucas Torreira en Fernando Muslera aan het woord

Kaan Ayhan (centrale verdediger, Galatasaray): “We zijn blij met de overwinning in de derby, maar na de rode kaart hadden we beter kunnen spelen. We hadden moeite met pressen. We zijn blij, maar we zullen het analyseren en hopelijk een betere wedstrijd spelen. Mijn positie verandert bij elke wedstrijd, maar dat is geen probleem. Zo communiceren we met Okan Buruk. Ik ben blij voor het team en voor mezelf. Ik heb hard gewerkt om hier te komen. We vechten op de beste manier voor Galatasaray. De coach beslist wie er zal spelen. We hebben net een zeer succesvolle periode gehad. Ik hoop dat het zo zal blijven. Ik ken Bayern München uit het verleden, maar we hebben dit seizoen nog niet geanalyseerd. We zullen onze analyses maken. Als je niet goed verdedigt, kunnen ze je in een moeilijke situatie brengen. We willen beter spelen dan tegen Manchester United, het de Münchners moeilijk maken en punten pakken.”

Lucas Torreira (middenvelder, Galatasaray): “Aan het einde van de eerste helft begonnen we te vechten. We speelden tegen een sterke tegenstander zoals Besiktas. Het belangrijkste was om te winnen, de fans blij te maken en drie punten tegen Besiktas te pakken. We zijn trots als we het veld betreden. De passie van de fans geeft ons een zeer goed gevoel. Dit shirt is erg belangrijk, we moeten spelen met kennis van de betekenis ervan. We willen kampioen worden. We moeten overwinningen behalen in de Champions League. Dit seizoen gaan we verder met de steun van de fans in twee competities.

Fernando Muslera (doelman, Galatasaray): “We zijn blij met de overwinning. Deze overwinning was belangrijk voor onze fans. Het was een moeilijke wedstrijd. Zelfs met tien man hebben ze ons zwaar onder druk gezet. In feite waren de drie punten het belangrijkst. Dit was een goede morele boost voor de Champions League-wedstrijd. Elke keer als we zeggen dat we geen tegendoelpunten willen krijgen, krijgen we er wel. Om wedstrijden te winnen, moeten we doelpunten voorkomen, maar we moeten ook doelpunten maken. We hebben een zeer belangrijke aanvaller zoals (Mauro) Icardi. Met zo’n kwaliteitsaanvaller stijgt het niveau van het team nog meer.

You may also like

Laat een reactie achter