Home SüperligFenerbahce Fenerbahce wil vier titels winnen: Trainer Ismail Kartal onthult plannen voor de wintertransferperiode

Fenerbahce wil vier titels winnen: Trainer Ismail Kartal onthult plannen voor de wintertransferperiode

door Gökhan

Fenerbahce-hoofdtrainer Ismail Kartal sprak met Turkse persvertegenwoordigers op het Samandira Can Bartu-trainingscomplex in Istanbul en besprak de doelen van de club en de aankomende wintertransferperiode, waarvoor al concrete plannen lijken te bestaan.

Allereerst feliciteerde de 62-jarige coach het Turkse nationale team met het bereiken van EURO 2024: “Ik feliciteer ons nationale team, dat een zeer getalenteerd team heeft dat gefocust is op zijn doel, dat werkt voor het shirt, dat het shirt respecteert. Het doel is om succesvol te zijn op EURO 2024 en de groepsfase te overleven. Om nog betere plaatsen te bereiken. Ik geloof dat we dat zullen bereiken.

Over de aankomende wintertransferperiode en mogelijke aanbiedingen voor zijn spelers zei Kartal: “We zullen niet toestaan dat een van onze spelers in de war raakt. Niemand zal dit jaar ergens anders heen gaan. In plaats daarvan blijft onze scout een verscheidenheid aan spelers volgen, we zullen zien wat er in de winterstop gebeurt.

Fenerbahce wil alle vier mogelijke titels winnen

Kartal benadrukte dat de prestaties van Fenerbahce tot nu toe naar zijn mening te danken zijn aan de communicatie met zijn spelers: “We willen alle vier de titels winnen. Met onze spelsterkte en de kwaliteit van onze selectie hebben we de kracht om alle vier de titels te veroveren. Ik heb mijn spelers altijd verteld dat we tien van de tien en vijftien van de vijftien wedstrijden moeten vergeten en ons optimaal moeten voorbereiden op de volgende wedstrijd. Dat hebben ze allemaal begrepen. We hebben nu 16 van de 16 wedstrijden gewonnen, maar ik denk dat dat niet genoeg is. Hoe meer een trainer zijn spelers kan overtuigen, hoe beter hij is. Als je je spelers niet overtuigt, als er geen oprechte interne concurrentie in het team is en als er geen rechtvaardigheid is, dan zal dit succes hoe dan ook uitblijven. We hebben tot nu toe goed gewerkt en zijn tot op de dag van vandaag gekomen. We hebben nog niets bereikt, maar hopelijk blijven we zegevieren. Ik ben ervan overtuigd dat we ook de UEFA Europa Conference League kunnen winnen, maar ons belangrijkste doel is het kampioenschap.

Mogelijk Supercup-finale in Saoedi-Arabië

Kartal verklaarde verder dat ze de beslissing van de Turkse voetbalbond (TFF) om de Supercup-finale tegen Galatasaray mogelijk in Saoedi-Arabië te spelen, zullen respecteren en voegde eraan toe: “Ik weet niet of er nog veranderingen zullen zijn. We weten alleen dat het op 30 december in Saoedi-Arabië wordt gespeeld. We weten niet of er de komende dagen iets zal veranderen. Op 24 december is er al een Galatasaray-derby en op 30 december wordt het nog een keer gespeeld. Dat is voor mij natuurlijk geen probleem. De beslissing wordt genomen tussen de bond en de clubleiding.

Kartal over de prestaties van de spelers tot nu toe

“Dusan Tadic is een zeer succesvolle en ervaren speler. Men zegt dat een grote broer in het team moet komen, Tadic is zo’n speler. Buiten het veld kun je uren met hem praten. Hij waarschuwt al zijn teamgenoten op het veld. Hij communiceert goed en motiveert iedereen, dat maakt ons gelukkig.

Ismail Yüksek heeft vooruitgang geboekt, maar hij heeft nog één of twee zwakke punten. Als we een analyse maken met alle spelers, zeggen we wat we willen. Ook Ismail is in goede vorm. Zijn tekortkomingen zullen hopelijk in de loop van de tijd verdwijnen. Hij is een speler met veel energie, een vechter en een compromisloze speler. Hij legt in elke wedstrijd meer dan 12 kilometer af.”

We hebben Umut Nayir wat minder kansen gegeven dan (Michy) Batshuayi, maar dat betekent niet dat hij zo zal blijven spelen. We geven de voorkeur aan spelers die de beste bijdrage aan het team leveren.

Ryan Kent is een gedisciplineerde en hardwerkende speler. Hij is loyaal aan de taak die hem is gesteld.

(Dominik) Livakovic is een goede doelman. Hij heeft een groot reactievermogen en goede reflexen in het doel. Tot nu toe werkt hij goed samen met de verdediging. In de nationale wedstrijd heeft hij een doelpunt geïncasseerd, maar hij is een zeer goede doelman.

Ik heb met Batshuayi gesproken. Vorig jaar was het systeem anders, we speelden met twee spitsen. Dit jaar spelen we met één spits. Dat is niet eenvoudig, sommigen kunnen zich direct aanpassen, anderen later. Hij begon ook zich aan te passen. Iedereen van mijn collega’s voelt zich ongemakkelijk bij de verandering van status. In Turkije kan het hetzelfde zijn als in de Europese wedstrijden, waarbij er een matchselectie van 23 spelers is. In plaats van twee mensen naar de tribune te sturen, moeten ze op de reservebank zitten. Mijn spelers zijn zeer professioneel. We werken goed samen.

Kahveci moet flexibel zijn

De spelers weten hoe oprecht ik tegenover hen ben. Het probleem met Irfan Can Kahveci is hetzelfde. Ik zeg sommige spelers dat ze extra hard moeten werken. Irfan Can doet het momenteel goed, en dat moeten we behouden. Hij kan ook de nummer acht en tien spelen als we niet verder komen. Laat Cengiz Ünder en Emre Mor herstellen van hun blessures en het team aanvoeren, dan zullen we zien waar Irfan Can zal spelen. Ik hoop dat ze allemaal gezond zijn, dan zou ik in de knel komen.

Kartal vertrouwt op wetenschappelijke inzichten en communicatie in training

Soms zeggen we tegen (Edin) Dzeko: ‘Dzeko, je staat hier, Fred, je krijgt de bal hier.’ Als het feedback van de spelers op de training positief is, leidt dit tot wederzijds succes in de training. Het blijkt dat de training juist is en wordt beantwoord. De snelheid, filosofie en het doel van de training zijn erg belangrijk. Je kunt het veld versieren, maar wat is de inhoud van de training, wat vertel je je team, wat geef je je spelers mee, dat is erg belangrijk. Er is geen leeftijd om te leren. Training moet gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en je moet goed communiceren. Voetballers respecteren je als ze zien hoe goed jij en je team de situatie onder controle hebben, als ze in jou geloven. We proberen zo eerlijk mogelijk te zijn en iedereen een kans te geven. We organiseren het team op basis van spelers en wedstrijden om het evenwicht te bewaren en de concurrentie te vergroten.

You may also like

Laat een reactie achter