Home Nationaal elftal Euro 2032: Turkije rekent op deze inkomsten

Euro 2032: Turkije rekent op deze inkomsten

door Gökhan

Het Europees kampioenschap voetbal, dat wordt beschouwd als de op twee na grootste sportorganisatie ter wereld, zal in 2032 worden gehouden in Turkije en Italië. Terwijl de UEFA de officiële aankondiging over dit onderwerp heeft gedaan, zei de voorzitter van de Turkse voetbalbond, Mehmet Büyükeksi: “We hebben het honderdjarig jubileum van onze republiek en de TFF gevierd met het Europees kampioenschap voetbal. Dit is een bron van trots voor ons allemaal. Gefeliciteerd met het jubileum. Het is de op twee na belangrijkste sportorganisatie ter wereld. De eerste is het Wereldkampioenschap voetbal, de tweede zijn de Olympische Spelen en de derde is het Europees kampioenschap voetbal.”

Verwachte toename van sporttoerisme TFF-voorzitter

Mehmet Büyükeksi benadrukte hierbij dat EURO 2032 niet alleen sportieve, maar ook economische en culturele gevolgen voor Turkije zal hebben. Büyükeksi zei: “Het organiseren van dit geweldige evenement zal nieuwe kansen bieden om de gastvrijheid van ons volk, evenals de prachtige natuur en geschiedenis van ons land aan de hele wereld te tonen.” Büyükeksi verklaarde dat de organisatie ook het toerisme in Turkije zal stimuleren en dat bezoekers van over de hele wereld naar het land zullen komen.

Voorspelling: Miljarden aan inkomsten

Ten slotte gaf Mehmet Büyükeksi een schatting van de inkomsten voor Turkije door mede-organisatie van EURO 2032 en het totale aantal toeristen dat naar het land zal komen. TFF-voorzitter Büyükeksi legde uit dat tijdens de organisatie naar verwachting meer dan twee miljoen toeristen naar het land zullen komen. Büyükeksi zei ook dat Turkije naar verwachting meer dan een miljard dollar zal verdienen via EURO 2032. Voor het toernooi moet de Turkse voetbalbond nog steeds in overeenstemming met de Italiaanse partners het aantal stadions verminderen van tien naar vijf en binnen dat kader de meest geschikte locaties kiezen.

You may also like

Laat een reactie achter