Home SüperligBesiktas Sergio Ramos transfer: Serhan Cetinsaya onthult de achtergrond van de gesprekken

Sergio Ramos transfer: Serhan Cetinsaya onthult de achtergrond van de gesprekken

door Gökhan

Sergio Ramos transfer

Serhan Çetinsaya, voormalig vicepresident van Beşiktaş, heeft de achtergrond onthuld van de gesprekken met Sergio Ramos en wat er gebeurde nadat de overeenkomst werd geannuleerd.

Na de officiële verklaring van Besiktas

Beşiktaş heeft onlangs officieel aangekondigd dat de onderhandelingen over de transfers van Sergio Ramos en Anderson Talisca van tafel zijn geveegd, en kort daarna nam vicepresident Serhan Çetinsaya ontslag.

Overeenkomst met Ramos

Çetinsaya was bezig met plannen om Sergio Ramos naar Turkije te halen toen Beşiktaş aankondigde dat de transfers van Talisca en Sergio Ramos niet konden worden voltooid. Na deze ontwikkelingen vertrok de Spaanse verdediger naar zijn voormalige club Sevilla.

Het verhaal achter de gebeurtenissen

Na zijn ontslag heeft voormalig Beşiktaş-vicepresident Serhan Çetinsaya tijdens een persconferentie de gebeurtenissen in die periode toegelicht.

Dit zijn de woorden van Serhan Çetinsaya:

Sergio Ramos… Ramos was voor mij niet zomaar een voetbaltransfer. Deze persoon heeft zijn sporen verdiend, met 25 prijzen en een solide carrière. Het doel was om deze atleet naar Beşiktaş te halen en Beşiktaş terug te brengen naar het wereldpodium waar het thuishoort. Voor mij ging dit verder dan een voetbaltransfer; het was een visieproject. We hebben er hard aan gewerkt, we waren er bijna, maar uiteindelijk is het niet gelukt. Dat is het lot, en ik had het graag zien gebeuren als Beşiktaş-supporter.

Ik heb 18 – 19 dagen met Ramos gepraat

Ik heb Sergio Ramos 18-19 dagen lang over Beşiktaş verteld. We hebben een lijst gemaakt van wat we konden doen om hem te beïnvloeden. Geld stond op de tweede plaats. Hij had een netto-salarisaanbod van 27 miljoen euro, maar hij heeft dat aanbod niet eens overwogen…

Interesse van 6 clubs, waaronder ook Galatasaray

Zes clubs streden om Sergio Ramos. Galatasaray was ook een van de betrokken clubs. In het begin was het ondenkbaar dat hij voor een team zou spelen dat niet in de Champions League speelde. Met de steun van Ilhan Mansız en het overtuigen van Guti zetten we een belangrijke stap vooruit. Ook Gökhan Töre werd bij het proces betrokken. De persoonlijke trainer van Gökhan Töre en de persoonlijke trainer van Sergio Ramos waren dezelfde persoon. Toen Sergio Ramos groen licht gaf om naar Beşiktaş te komen, begonnen we over geld te praten. Geld was echter niet zijn prioriteit. We hebben eerst andere details besproken.

Voorbereiding was voor Ramos

In de aankondigingsvideo van de transfer van Rashica was er een lege stoel. Als Ramos zou komen, zou hij daar zitten. Die voorbereiding was voor Sergio Ramos.

Hij keerde terug naar zijn geboortegrond

Hij ging naar Sevilla, en volgens de geruchten tekende hij voor een jaarsalaris van 1-1,5 miljoen euro, maar dat klopt niet. Hij heeft ons voorgestelde bedrag zelfs niet geaccepteerd. Waarom? Omdat hij een belofte had gedaan aan zijn vader en grootvader. Hij keerde terug naar zijn geboortegrond om zijn dankbaarheid te tonen.

Details van de overeenkomst

Onze overeenkomst met Sergio Ramos was een contract van 1+1 jaar, hoewel hij aanvankelijk een gesloten contract van 2 jaar wilde. Aan het einde van het eerste jaar had Beşiktaş het unilaterale recht om het contract voor 15 juni 2024 op te zeggen. Dit betrof de beëindigingskant van de overeenkomst. De contractvoorwaarden voor het eerste jaar waren financieel gezien iets gunstiger dan die voor het tweede jaar.

De financiële gevolgen van deze overeenkomst voor ons waren als volgt: 4 miljoen euro voor de speler zelf, 1 miljoen euro als vrijgave-clausule, en een toezegging om nationale en internationale reclamefilms ter waarde van 6 miljoen euro te maken. Vanwege zorgen over het vinden van sponsors hebben we uiteindelijk besloten om ons terug te trekken van de transfer, met de goedkeuring van onze voorzitter.

You may also like

Laat een reactie achter