Home SüperligGalatasaray Mauro Icardi: “Ik wil grote dingen bereiken in Turkije”

Mauro Icardi: “Ik wil grote dingen bereiken in Turkije”

door Gökhan

Mauro Icardi Galatasaray

Galatasaray’s topscorer, Mauro Icardi, gaf een interview aan het YouTube-kanaal van de Turkse kampioen en sprak eerst over zijn doelpunt tegen Molde FK en de kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Champions League:

“Wat me op dat moment dreef, was mijn instinct, waar ik naartoe moest gaan. Ik heb eenvoudig geraden waar de bal uit de lucht zou vallen. Dat is altijd gevaarlijk voor de verdediging. Zoals je kunt zien, hadden zowel de verdediging als de doelman geen rekening gehouden met deze schot. Alles verandert in een fractie van een seconde. Als je het opnieuw bekijkt, besef je dat het een buitengewoon doelpunt was. Dit doelpunt was belangrijk voor mij omdat het mijn 200e doelpunt in mijn carrière was. Het was geweldig om te scoren in de Champions League. Ik zal dit doelpunt nooit vergeten vanwege de schoonheid en betekenis ervan.”

Mauro Icardi benadrukte dat doelpunten maken zijn speciale talent is: “Sommige spelers hebben speciale talenten. De mijne is doelpunten maken. Dat is geen geheim. Onlangs heb ik, zoals eerder vermeld, mijn 200e doelpunt in mijn carrière gescoord. Natuurlijk ben ik erg blij met de fans die me altijd steunen wanneer ik scoor.”

Waardevolle ervaringen opgedaan in Milaan en Parijs

De seizoenen bij Inter Milaan en Paris Saint-Germain waren zeer bevorderlijk voor zijn ontwikkeling, aldus de 30-jarige Argentijn: “Mijn tijd bij Inter was een goede ervaring. Ik heb in elk seizoen veel doelpunten gescoord, was aanvoerder van het team en heb bijna elk jaar de grens van 20 doelpunten overschreden. Mijn tijd bij Paris Saint-Germain was aanvankelijk ook goed, maar werd aan het einde steeds slechter. Ik heb belangrijke ervaringen opgedaan, ik heb andere dingen ontdekt als ik niet cruciaal was voor het team, ik heb andere trainingsmethoden en manieren gevonden om mezelf te verbeteren. Parijs heeft me in dat opzicht geholpen.”

Icardi hoopt op veel succes in Turkije

De aanvaller uit Rosario voegde eraan toe dat hij zich erg op zijn gemak voelt bij Galatasaray: “Ik had de kans om naar Galatasaray te komen en te bewijzen wat ik altijd heb gedaan. Natuurlijk ben ik bij een club gekomen waar ik me vanaf het eerste moment erg op mijn gemak voelde. Ik kan zeggen dat voor de meeste mensen in Argentinië familie na voetbal komt. We slapen met voetbal en staan op met voetbal. Wat me hier het meest opviel, is de passie van de fans. Sommige mensen denken dat je in Turkije niet tot de Europese top behoort en dat je een stap terugzet. Integendeel, ik wil in Turkije concurrerend zijn en grote dingen bereiken. Mijn persoonlijkheid, mijn charisma en mijn karakter zijn nooit veranderd sinds ik met voetballen begon. Bij Galatasaray heb ik fans ontmoet die erg gepassioneerd zijn over voetbal, en ik heb een zeer sterke band met hen opgebouwd.”

You may also like

Laat een reactie achter