Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “Doel is Conference League winnen” – Kadioglu: “Soms verbaas ik mezelf”

Ismail Kartal: “Doel is Conference League winnen” – Kadioglu: “Soms verbaas ik mezelf”

door Gökhan

Na de duidelijke 4-0 overwinning thuis tegen Spartak Trnava, de groepsoverwinning en de daarmee gepaard gaande directe kwalificatie voor de achtste finales van de UEFA Europa Conference League, sprak Fenerbahce-coach Ismail Kartal zijn tevredenheid uit tegenover de pers:

We hebben de wedstrijd van begin tot einde gedomineerd. Ik wil onze fans bedanken en mijn spelers feliciteren. We hebben nu in februari een maand zonder wedstrijden in de Europese competitie. Onze eerste wedstrijd zullen we in maart spelen. We willen hier zo ver mogelijk komen. We willen de finale bereiken en zelfs de titel winnen. Ferdi (Kadioglu) heeft vanavond een zeer goede prestatie geleverd. Hij wordt steeds beter. (Bright) Osayi(-Samuel) is niet geblesseerd. We hebben hem uit de wedstrijd gehaald om geen risico met hem te nemen.

Kartal steunt ook de strafschopnemer Tadic

De 62-jarige benadrukte ook dat ze grote doelen nastreven in de Europese competitie: “We zijn nu in de achtste finales en ons doel is om naar de eindstrijd te gaan en de competitie te winnen. De tijd zal uitwijzen of we dat kunnen bereiken. Ons doel is om een trofee in Europa te winnen en deze in het museum van ons land en van Fenerbahce te plaatsen.

Spelers zoals (Dusan) Tadic zijn geweldige spelers. Ze kunnen af en toe ook strafschoppen missen. Ik heb geen gedachten over deze wedstrijd, de volgende wedstrijd of de wedstrijd daarna. Er zijn tweede en derde strafschopnemers, maar ik wil hem niet in de steek laten omdat hij een strafschop heeft gemist, en deze taak aan een andere speler overlaten. Zolang Tadic strafschoppen wil nemen, zal hij ze nemen.

Spelers aan het woord

Ferdi Kadioglu (linksback Fenerbahce): “Soms verbaas ik mezelf. Ik heb nog veel energie, zelfs in de 90e minuut. Zelfs mijn teamgenoten zeggen ‘OK, we zijn in de laatste minuut’. Maar in de laatste minuten, als alle spelers moe zijn, kun je de kans vinden om extra assists te geven. We zijn Fenerbahce. We spelen voor trofeeën. Ik hoop dat we dit seizoen de finale bereiken en de titel winnen.”

Dusan Tadic (linksbuiten, Fenerbahce): “Dit was een echt belangrijke overwinning. We hebben de groep als eerste afgesloten. We moesten een goede overwinning behalen om onze fans te laten zien dat het spijtig was van de wedstrijd in Nordsjaelland. Bovendien willen we trofeeën winnen, dat is altijd het doel van Fenerbahce. We willen de Conference League winnen. We wilden vandaag winnen door veel doelpunten te maken, dat wilden we absoluut doen. Dat is wat de club verdient, we moeten als een machine zijn. We mogen niet stoppen na het eerste doelpunt. Onze tegenstander was vandaag bang voor ons. Omdat we een grote club zijn, moeten we ook zo handelen.

Edin Dzeko (spits, Fenerbahce): “Ferdi Kadioglu kan in de top-5 competities spelen, maar we hebben hem nog nodig. Ferdi is echt een geweldige speler. Hij heeft ook in de wedstrijd tegen Besiktas goed voetbal laten zien. Hij wordt van dag tot dag beter en moet blijven werken aan zichzelf. Ik geloof dat grote clubs hem zullen volgen en hem willen hebben. Maar zoals ik al zei, Fenerbahce heeft hem nodig. Ik hoop dat hij deze prestatie blijft leveren.

You may also like

Laat een reactie achter