Home Nationaal elftal Hakan Calhanoglu reageert op geruchten over Emre Mor en Stefan Kuntz

Hakan Calhanoglu reageert op geruchten over Emre Mor en Stefan Kuntz

door Gökhan

Hakan Calhanoglu & Emre Mor

De Turkse nationale teamkapitein Hakan Calhanoglu heeft gereageerd op de geruchten over Emre Mor en Stefan Kuntz. De 29-jarige professional uit Mannheim verklaarde dat hij niets te maken heeft met de vraag of Emre Mor al dan niet wordt opgeroepen voor het nationale team, en deed enkele interessante uitspraken over de onlangs ontslagen nationale coach Stefan Kuntz tegenover “TRT Spor”. Calhanoglu ontkende in eerste instantie dat hij invloed zou uitoefenen op de oproeping van Mor: “Ik ken zijn manager niet, ik heb er niets mee te maken,” zei de middenvelder van Inter Milaan.

Stille kritiek op Kuntz

Over het ontslag van Kuntz zei Calhanoglu het volgende: “Hij was een zeer positief persoon, maar hij was een jeugdnational coach. Je kunt een betere band hebben met jongeren, maar dit gedrag wordt misschien niet door sommige spelers geaccepteerd. Er zijn enkele opmerkingen gemaakt. Zouden deze uitspraken afkomstig kunnen zijn van een ervaren coach?” Calhanoglu, die al twee seizoenen als nummer zes bij Inter speelt, pleitte voor duidelijke structuren in het team: “De speler die hier komt, moet weten hoe het nationale team speelt. We moeten een systeem hebben. Mijn positie is nu anders.”

TFF raadpleegt Calhanoglu's mening over de nieuwe nationale coach

Calhanoglu wees erop dat de verantwoordelijken van de Turkse voetbalbond (TFF) zijn mening hebben ingewonnen over de nieuwe nationale coach: “De spelers van het nationale team hebben geen verklaring waarin ze zeggen: ‘We willen een Turkse coach’. We zullen met elke coach werken die komt. De TFF-functionarissen hebben mijn mening als teamcaptain over de nieuwe coach gevraagd.”

You may also like

Laat een reactie achter