Home SüperligGalatasaray Galatasaray teleurgesteld na gemiste kansen tegen FC Bayern

Galatasaray teleurgesteld na gemiste kansen tegen FC Bayern

door Gökhan

Galatasaray - Bayern Munchen

Na 23 opeenvolgende wedstrijden zonder een nederlaag kwam de sterke reeks van Galatasaray tot een einde in de derde groepswedstrijd van de UEFA Champions League tegen FC Bayern München (1-3). Dit had echter niet zo hoeven zijn, legde trainer Okan Buruk uit na de teleurstellende prestatie van de Istanboel-club gedurende grote delen van de wedstrijd: “Misschien is het al lang geleden dat iemand Bayern niet alleen in termen van schoten op doel, maar ook in termen van het spel zelf heeft gedomineerd. De waarheid is natuurlijk het resultaat. Onze tegenstander had meer balbezit, vooral in de tweede helft. In de eerste helft waren we duidelijk sterker, en de steun van onze fans heeft ons geholpen om ons spel te combineren. Individueel hadden we vandaag in de eerste helft vijf of zes doelpunten kunnen maken; Bayern is de tweede favoriet in de Champions League. We hebben veel slechte beslissingen genomen en onze tegenstander overgangsmogelijkheden gegeven. We hadden de avond kunnen afsluiten met drie punten, maar onze tegenstander benutte de kansen beter.

Galatasaray streeft naar de volgende ronde

Buruk benadrukte verder dat de vermoeidheidssymptomen van de afgelopen weken zichtbaar werden: “Je merkt vermoeidheid; we speelden drie dagen geleden een derby met een hoog tempo, en vandaag, vanaf een bepaald moment, begon vermoeidheid zich te manifesteren met ons voorste drukzetten en snelle tegenaanvallen. Ons plan en ons spel hebben gewerkt, maar het tweede doelpunt heeft ons de wedstrijd gekost. We hebben onze kracht getoond tegen de beste ploeg in de groep, die al 36 wedstrijden ongeslagen is. Zo zal het ook zijn in de andere wedstrijden. Ons doel is om de groepsfase te overleven.” Het was echter bemoedigend om de steun van de fans te zien. Met 51.792 toeschouwers vestigde het RAMS Park sinds de opening een nieuw bezoekersrecord.

Reacties van Kaan Ayhan en Dries Mertens

Kaan Ayhan (centrale verdediger, Galatasaray): “Bedankt aan de fans. Helaas hebben we niet de drie punten kunnen pakken die we wilden. Na elke wedstrijd geef ik dit antwoord als het gaat om spelen op het middenveld; ik wil zeggen dat ik mijn trainer gegeven opdracht zo goed mogelijk wil vervullen. Als ik dat niet doe, zal de trainer me geen kans geven in zo’n goede ploeg. Als ik speel, gaan de dingen goed. Dat is een goed teken. We doen ons best voor de doelpunten van Galatasaray. We speelden 70 minuten lang uitstekend voetbal en waren beter dan Bayern, maar er zijn ook realiteiten. Het is niet eenvoudig om zo te spelen. Dan komt natuurlijk de kwaliteit van Bayern naar voren. Ze scoorden drie doelpunten uit weinig kansen. Het spijt ons, we wilden winnen, het was mogelijk, maar het is niet gelukt.

Dries Mertens (middenvelder, Galatasaray): “We hebben vier punten behaald, en vandaag hadden we er nog eens drie kunnen krijgen. We willen doorgaan met spelen in de Champions League. We zullen naar onze resterende wedstrijden kijken.

You may also like

Laat een reactie achter