Home SüperligFenerbahce Fenerbahce besluit tot naamswijziging van het stadion!

Fenerbahce besluit tot naamswijziging van het stadion!

door Gökhan

Fenerbahce

Tijdens de algemene vergadering van Fenerbahce gisteren in de Ülker Sport- en Evenementenhal werd besloten om de naam van het stadion te wijzigen en de ambtstermijn van de clubvoorzitter te verkorten. Voorheen luidde artikel 38 als volgt: “De president wordt door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar gekozen in een geheime stemming uit de leden van de club die minstens tien jaar lid zijn.” In de nieuwe wijziging staat artikel 38 nu als volgt: “De clubvoorzitter wordt in een geheime stemming gekozen door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar uit de leden van de club die minstens tien jaar actief lid zijn. Dezelfde clubvoorzitter kan maximaal vier opeenvolgende termijnen worden gekozen, dus voor in totaal twaalf jaar. De clubvoorzitter kan pas na een volledige ambtstermijn weer voor dezelfde functie kandidaat worden gesteld.” Deze wijziging werd met de meerderheid van de stemmen aangenomen.

Historische "stadion" beslissing van Fenerbahce

Tijdens het congres om de statuten van de Fenerbahce-club te wijzigen, werd ook besloten om de naam van het stadion te veranderen in “Atatürk-stadion.” Tijdens het congres werd gestemd over de naamswijziging van het Ülker-stadion in het Fenerbahce Sükrü Saracoglu Sportcomplex naar “Atatürk-stadion.” Het voorgestelde wijziging werd unaniem aangenomen. De naam van het stadion zal officieel worden bekendgemaakt na ontvangst van de vereiste goedkeuring van het ministerie van Jeugd en Sport.

Fenerbahce-president Ali Koc zei in zijn verklaring voor de stemming het volgende: “Om 15:39 uur waren er meer dan 8.500 mensen aanwezig bij het congres. Vandaag kreeg ik van sommige mensen de vraag: ‘Wat gebeurt er met de naam Sükrü Saracoglu? Toen ik het onderwerp wilde aansnijden na een gesprek van een uur met de familie, liet meneer Yilmaz Saracoglu me niet eens aan het woord en zei: ‘Doe alsjeblieft wat nodig is.’ We hebben heel goed begrepen wat hij bedoelde. De naam Saracoglu zal zeker ergens in de wereld van Fenerbahce blijven voortleven. Ik vraag u om daar niet aan te twijfelen. We hebben ook Murat Ülker bezocht en hem onze bedoelingen uitgelegd. Ik wil hem bedanken voor zijn positieve mening.”

Koc vervolgde: “Er waren verschillende meningen, er waren vragen over hoe we ons stadion kunnen sponsoren. Wees ervan verzekerd dat we aan alles hebben gedacht. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de Republiek Turkije hebben we dit voorstel aan u gedaan, omdat we dachten dat het stadion van de Fenerbahce-club, die nauw verbonden is met haar voorouders, Atatürk zou moeten heten. Na de stemming hier zullen we bij de deur van onze staat aankloppen om het noodzakelijke goedkeuringsproces te doorlopen. Ik twijfel er niet aan dat zij ons ook zullen begrijpen.”

You may also like

Laat een reactie achter