Home SüperligFenerbahce Cengiz Ünder wordt Fenerbahce’s recordtransfer

Cengiz Ünder wordt Fenerbahce’s recordtransfer

door Gökhan

Fenerbahce heeft op zondag, na de aanwerving van de Braziliaanse middenvelder Fred, ook de transfer van vleugelspeler Cengiz Ünder officieel aangekondigd. Daarnaast heeft de club uit Kadiköy ook het bedrag van de transfersom onthuld dat aan Olympique Marseille moet worden betaald. 

Volgens het clubstatement bedraagt de transfersom 15 miljoen euro. Dit bedrag zal “Fener” verspreid over vier jaar aan “OM” betalen. Fenerbahce verwelkomde Ünder als hun nieuwste aanwinst. De speler heeft een vierjarig contract getekend bij de Turkse recordkampioen. Met de 49-voudige Turkse international uit Balikesir (16 doelpunten in interlands) heeft Fenerbahce een belangrijke speler voor de “binnenlandse rotatie” van het team binnengehaald. De 26-jarige Ünder was in juli 2017 voor 14,25 miljoen euro van Başakşehir naar AS Roma in Italië overgestapt en heeft de afgelopen zes jaar in het buitenland doorgebracht, waar hij naast Rome ook voor Leicester City en Marseille heeft gespeeld. Ünder wordt daarmee de duurste spelerstransfer in de geschiedenis van de club. Tot nu toe hield de Spanjaard Daniel Guiza met 14 miljoen euro dit clubinterne record.

Ünder: "Ik heb met Irfan Can en Edin gesproken"

Ünder reageerde als volgt na de aankondiging van de transfer: “Gedurende dit proces, dat plaatsvond met mijn manager en de bestuursleden van de club, was de houding van iedereen ten opzichte van mij erg goed. Ik ben nu bij Fenerbahce, ik ben erg blij, ik ben uiterst trots en gelukkig. Ik kan niet wachten om zo snel mogelijk met mijn teamgenoten te gaan trainen. Toen ik in Marseille was, heb ik veel gesproken met Irfan Can (Kahveci). Ik heb met Edin (Džeko) gesproken, en toen we met hem spraken, zei hij: ‘Wanneer kom je?’ Ik heb hem verteld dat we nog een beetje geduld moeten hebben, en toen hebben we weer gepraat. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu hier ben. Irfan en ik praten al elke dag met elkaar. Hij is mijn vriend uit het nationale team, iemand die ik leuk vind, en nu speel ik in hetzelfde team als hij. Voordat ik hierheen kwam, voelde ik de steun van de fans heel sterk. Dat heeft me echt diep geraakt. Vanaf het moment dat ik in Turkije aankwam, stonden ze aan mijn zijde. Ik dank hen, ze zijn naar de luchthaven gekomen, dat is heel belangrijk voor mij. Ik ben erg blij dat ik dit shirt voor hen mag dragen. En hopelijk zo snel mogelijk.”

You may also like

Laat een reactie achter