Home SüperligBesiktas Ante Rebic: de nieuwe hoop van Besiktas om de titel te veroveren

Ante Rebic: de nieuwe hoop van Besiktas om de titel te veroveren

door Gökhan

Besiktas heeft officieel de aankomst van Ante Rebic aangekondigd.

In het KAP-bericht staat: “Er is een overeenkomst gesloten met de speler voor twee seizoenen vanaf het seizoen 2023-2024. Voor de seizoenen 2023-2024 en 2024-2025 ontvangt de speler een gegarandeerde vergoeding van netto 2.500.000 EUR, een startpremie van netto 280.000 EUR en een maximumbedrag van netto 10.000 EUR per wedstrijd, afhankelijk van de tijd dat hij deelneemt aan de competitie.” Een transfersom die naar AC Milan zou gaan, werd niet genoemd. Eerder werd gemeld dat Besiktas 500.000 euro aan de Kroaat zou betalen en dat er nog eens 1,5 miljoen euro aan prestatiegerelateerde bonussen zouden kunnen worden toegevoegd.

Eerste woorden van de nieuwe aanvaller

Na de aankondiging van de transfer sprak de nieuwe aanwinst uit Split als volgt: “Ik voel me goed, ik ben blij en vereerd om bij zo’n grote club te zijn. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten en de trainer te leren kennen en te beginnen met trainen. Ik ben begonnen met voetballen toen ik zeven jaar oud was. Zelfs als kind hield ik ervan om te voetballen en ben ik een professionele voetballer geworden. Toen ik op school zat, nodigde mijn beste vriend me op een dag uit om te voetballen. Ik begon te trainen bij de club Vinjani en toen ik van voetballen begon te genieten, ging ik door. Ik kan zeggen dat ik me op het veld volledig op het spel concentreer. Buiten het veld ben ik een heel normaal persoon. Mijn positie is die van linksbuiten, maar ik kan ook als ondersteunende spits spelen. Op die posities voel ik me op mijn gemak, en het is leuker voor mij om doelpunten te maken.”

Rebic wil schitteren als scorer met nummer zeven

Rebic benadrukte ook zijn sportieve doelen bij de “Zwarte Adelaars”: “Ik ben naar Besiktas gekomen om het kampioenschap te winnen, maar ook om doelpunten te maken en assists te geven. Het shirt met nummer zeven was beschikbaar. Er was nummer vijf en een andere rugnummer die ik leuk vond. Nummer zeven beviel me beter, dus heb ik ervoor gekozen. Ik ben blij dat ik de eerste Kroatische aanvaller in de club ben. Natuurlijk zal ik eraan werken om mezelf te verbeteren. De fans van Besiktas kunnen van mij verwachten dat ik mijn best doe om elke wedstrijd te winnen. Ik kan niet wachten om te beginnen en kijk ernaar uit om jullie allemaal in het stadion te zien.”

Günok blijft bij Besiktas

Ondertussen maakte de club ook bekend dat het contract met eerste doelman Mert Günok is verlengd tot 2025. De 34-jarige doelman kwam midden augustus 2021 voor 1,3 miljoen euro over van stadsrivaal Basaksehir en heeft tot nu toe 30 optredens gemaakt voor Besiktas. De 26-voudige Turkse international werd in 2022 Turkse Supercup-winnaar met de club uit het Dolmabahce-paleis. In zijn carrière heeft de keeper uit Karabük in totaal drie keer het Turkse kampioenschap gewonnen. Hij wil graag zijn vierde titel behalen met Besiktas.

You may also like

Laat een reactie achter