Home Europa Altay Bayindir: “De wedstrijden tegen Besiktas waren ook groot, maar Galatasaray was anders en ik hield echt van die sfeer.”

Altay Bayindir: “De wedstrijden tegen Besiktas waren ook groot, maar Galatasaray was anders en ik hield echt van die sfeer.”

De Turkse doelman Altay Bayındır, momenteel spelend voor Manchester United, heeft verklaard dat de grootste derby in Turkije de wedstrijd tussen Galatasaray en Fenerbahce is.

door Gökhan

Altay Bayindir over de derby

Bayındır, de Turkse doelman die momenteel uitkomt voor Manchester United in de Premier League, was te gast in een podcast die werd uitgezonden op Manchester United TV.

In het interview beantwoordde de international vragen van de voormalige Manchester United-speler David May en presentator Sam Homewood.

Hij vertelde over zijn begin als doelman: “Toen we op straat voetbalden, ging ik nooit naar het doel. Ik was altijd de aanvaller. Mijn eerste positie was verdediger en later speelde ik als aanvaller. Bij mijn eerste club, Bursaspor, was ik een verdediger. Op een dag kon de keeper niet trainen en zei onze manager tegen mij: ‘Altay, je bent lang, ga het doel in, maar er is geen tijd voor grappen’. Ik wilde graag verdedigen of aanvallen, maar ik zei: ‘oké, laten we het proberen’. Toen ik in het doel stond, voelde ik me geweldig. Als de bal naar me toe kwam, dook ik ernaartoe en iedereen riep dat ik het kon. En als ik de penalty pakte, was er niemand beter dan ik.

De doelman merkte op dat hij gefascineerd was door het dragen van verschillende shirts door keepers: “Ik keek altijd naar elke wedstrijd. Alle spelers droegen hetzelfde shirt behalve de keeper, en dat vond ik erg leuk.

Voordat hij doelman werd, vroeg hij ook advies aan zijn moeder, die zei: “Je kunt het doel in, dat is beter voor je. Je bent lang en hoeft minder te rennen.

Altay Bayindir over de derby

Op de vraag van Homewood over de grootste wedstrijd toen hij bij Fenerbahce was, antwoordde Bayındır: “De grootste derby was tegen Galatasaray. De wedstrijden tegen Beşiktaş waren ook groot, maar Galatasaray was anders en die sfeer vond ik geweldig.

De voormalige speler van Manchester United, David May, voegde toe: “We verbleven in een hotel in de buurt van de Bosporus vóór onze wedstrijd tegen Galatasaray, en de hele nacht hielden de Galatasaray-fans ons wakker door rond het hotel te lopen en lawaai te maken. Zonder twijfel had Turkije de beste en meest intense sfeer.

You may also like

Laat een reactie achter