Home Europa Negen Turkse talenten in de schijnwerpers – Binnenkort een aantal top transfers in zicht?

Negen Turkse talenten in de schijnwerpers – Binnenkort een aantal top transfers in zicht?

door Gökhan

Turkse talenten in de schijnwerpers

Onder de talenten geboren in 2005 springen Arda Güler en Kenan Yildiz eruit met hun succesvolle prestaties, maar er zijn nog negen andere namen die schitteren in deze generatie van het Turkse voetbal.

De deelname van het Turkse nationale team aan het EURO 2024 in Duitsland heeft de verwachtingen voor de toekomst van het voetbal in Turkije verhoogd. Het feit dat de 18-jarige Arda Güler en Kenan Yildiz met hun sterke prestaties en vaardigheden kunnen deelnemen aan het EURO 2024, heeft de focus van het Turkse voetbal verlegd naar de jonge sterren geboren in 2005. Naast deze twee jonge talenten bereiden nog eens negen namen, geboren in 2005, zich voor om hun stempel te drukken op het Turkse voetbal. De krant “Aksam” heeft deze negen jonge talenten, die nauwlettend worden gevolgd door de verantwoordelijken van het nationale team, verzameld.

Turkse talenten in de schijnwerpers

Can Uzun, die speelt voor 1. FC Nürnberg, heeft gespeeld voor de Turkse U-17- en U-18-teams. Can wordt ook nauwlettend gevolgd door Duitsland. De Turkse bondscoach Vincenzo Montella wil Uzun in het team zien.

Berkay Yilmaz, die speelt voor het U19-team van SC Freiburg, staat ook op het vizier van het nationale team. Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas tonen sterke interesse in Yilmaz, die tot nu toe wedstrijden heeft gespeeld voor de Turkse U-17, U-18 en U-19 nationale teams.

Emir Bars, die speelt in het tweede team van de Nederlandse club PSV Eindhoven, behoort tot de veelbelovende perspectiefspelers van de Nederlanders. De jonge linkervleugel traint af en toe ook met het eerste team van PSV.

Diren Dagdeviren behoort tot de belangrijkste spelers van het U19-team van Hoffenheim en zal met zijn prestaties waarschijnlijk snel naam maken in het Turkse voetbal. De centrale middenvelder valt op door zijn sterke lichaamsbouw.

Efe Kaan Sihlaroglu heeft een lange blessureperiode achter de rug. De centrale middenvelder vindt echter langzaam zijn vorm terug voor de U19 van Karlsruhe.

Furkan Yöntem, die voor Altinordu in Izmir speelt, doet het ook goed dit seizoen. Hij maakt ook deel uit van de uitgebreide selectie van de jeugd nationale teams en heeft tot nu toe zes interlands gespeeld voor de U19 van Turkije.

Semih Kilicsoy van Besiktas, Ali Turap Bülbül van Galatasaray en Baran Ali Gezek van Mondihome Kayserispor worden ook nauwlettend gevolgd. Deze jonge talenten lieten een geweldige prestatie zien in het shirt van het Turkse U19 nationale team. Het U19 nationale team van Turkije slaagde er met zijn resultaten dit seizoen in om de elitegroep te bereiken. Daar ontmoeten de Turkse jonge hoopvolle spelers in Groep 6 van de eliteronde voor het UEFA U19 Europees Kampioenschap 2024 Duitsland, Kroatië en Roemenië. De groepswedstrijden worden gespeeld tussen 18 en 26 maart 2024 in Kroatië.

You may also like

Laat een reactie achter