Home Süperlig Istanbulspor met 2-1 – Hatay blijft ongeslagen en pakt punten in Sivas

Istanbulspor met 2-1 – Hatay blijft ongeslagen en pakt punten in Sivas

door Gökhan

Op de zevende speeldag van de Trendyol Süper Lig reisde Bitexen Antalyaspor naar de Bosporus en ontmoette Istanbulspor aan de Gouden Hoorn. De geel-zwarte gastheren hadden onlangs coach Fatih Tekke ontslagen (zoals gemeld door GazeteFutbol) en zijn nog op zoek naar een opvolger. Tegen Antalya moest Istanbulspor echter ondanks een tijdelijke voorsprong een 1-2 nederlaag incasseren. Na een tegenaanval en de voorzet van Mendy Mamadou had Valon Ethemi de gastheren in de 26e minuut op een 1-0 voorsprong gezet. Adam Buksa, geleend van RC Lens (50e minuut), trok de stand na de rust gelijk met een linkerschot vanuit het midden van het strafschopgebied, na een voorzet van Güray Vural, waardoor het 1-1 werd. De 27-jarige Pool scoorde even later zijn tweede doelpunt en maakte in de 60e minuut met een kopbal na opnieuw een voorzet van Vural de winnende treffer van 2-1. Met zijn tweede tweedoelpuntenmaker van het huidige seizoen heeft Buksa nu vier doelpunten. Door de overwinning op vreemd terrein komt Antalya nu op negen punten en stijgt voorlopig naar de elfde plaats in de ranglijst. Istanbulspor blijft zonder overwinning en staat met twee punten op de een-na-laatste plaats in de ranglijst.

Intussen blijft Atakas Hatayspor ook in de zevende competitiewedstrijd ongeslagen en is het, samen met kampioen Galatasaray en bekerwinnaar Fenerbahce, een van de drie teams die nog geen nederlaag hebben geleden. In Centraal-Anatolië reisde het team van trainer Volkan Demiral af naar EMS Yapi Sivasspor en wist na een doelpuntloos gelijkspel nog een punt te behalen, waarmee het nu elf punten heeft na zeven wedstrijden. Op dit moment staat Hatay op de vijfde plaats in de ranglijst, terwijl Sivasspor momenteel op de veertiende plaats staat met zeven punten. Hatayspor had, net als Gaziantep FK, zich na de verwoestende aardbevingen begin februari teruggetrokken uit de competitie van het seizoen 2022/23 en speelt zijn thuiswedstrijden in Mersin vanwege de zware verwoestingen in de stad.