Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “We zijn nog niet op het gewenste niveau” – Fred blij met sterke reeks

door Gökhan

Ismail Kartal Fenerbahce

Na de zwaarbevochten 3-2 overwinning op Bitexen Antalyaspor en het heroveren van de koppositie, sprak Fenerbahce-coach Ismail Kartal als volgt: “We hebben ons tijdens de interlandperiode goed voorbereid en hard gewerkt. Onze geblesseerde spelers zijn hersteld. De wedstrijd van vandaag begon niet erg goed: Cengiz (Ünder) raakte aan het begin van de wedstrijd geblesseerd, we speelden met tien man totdat Irfan (Can Kahveci) zich opwarmde, de tegenstander kreeg een hoekschop en had kansen, wat onze spelers ontmoedigde. Vervolgens incasseerden we een doelpunt, we antwoordden in de tweede minuut van de blessuretijd en de eerste helft eindigde in 1-1. In de rust hebben we uitgelegd wat we moeten doen, dat we moeten spelen zoals we spelen. Ik heb gezegd dat de energie van de tegenstander zou afnemen, dat we ons beter zouden kunnen positioneren en dat we zouden winnen als we effectief zouden zijn in de tweede helft. In dat opzicht verliep het zoals we wilden. We hadden volledige controle over de wedstrijd. Beide teams speelden goed voetbal. We wisten hoe we de wedstrijd konden winnen.”

Kartal ziet ruimte voor verbetering

Kartal ging verder: “We zijn niet goed begonnen, dat was niet ons team. We hadden zes duidelijke kansen. De tegenstander had twee mogelijkheden. Dingen zoals blessures zullen gebeuren, maar we kunnen dat compenseren. Zoals je weet, worden er altijd 14 spelers opgeroepen voor het nationale team. Zijn er onder de grote drie of andere teams enkelen die 14 spelers naar het nationale team sturen? Ze komen terug van het nationale team, ze hebben Europese wedstrijden. We zullen elke drie dagen een wedstrijd spelen. We moeten objectief spreken als we over dingen praten. Mijn spelers in de Süper Lig, het Europees Kampioenschap en het nationale team hebben een grote verantwoordelijkheid omdat ze zoveel wedstrijden spelen. We proberen ons team te blijven roteren. Mijn spelers hebben vandaag hun best gedaan. We zijn nog niet op het niveau waar we willen zijn. We werken eraan, maar zoals gezegd, we hebben veel wedstrijden en we hebben tijd nodig.”

Fred vol vertrouwen na sterke seizoensstart

Middenvelder Fred reageerde op de wedstrijduitslag en de seizoensstart als volgt: “Ik ben erg tevreden over de prestatie van mijn team. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Want onze tegenstander is een goed team. Tijdens de wedstrijd kwamen we ook op achterstand, maar we wisten hoe we de wedstrijd konden omdraaien. Natuurlijk hebben we tijdens de wedstrijd enkele fouten gemaakt. We zullen deze fouten corrigeren, maar het belangrijkste voor ons was dat we bleven vechten en drie punten pakten. Ik feliciteer mijn teamgenoten, we moeten stap voor stap gaan. We hadden een goede start in de eerste tien wedstrijden. We zijn van wedstrijd tot wedstrijd beter geworden en we werken hard. Elke wedstrijd is anders. Elke wedstrijd is moeilijk. Want de teams die tegen Fenerbahce spelen, willen altijd winnen. Daarom moeten we ons best doen. Ik denk dat we op de juiste weg zijn. Ik feliciteer mijn teamgenoten met deze goede start. Maar we moeten blijven vechten en ons best doen om elke wedstrijd te winnen. Elke speler in het team moet vechten voor het shirt. Wie er ook speelt, geeft zijn best voor dit team. We hebben veel goede spelers in ons team. We zijn tien wedstrijden ongeslagen en hebben ze allemaal gewonnen, daar zijn we erg blij mee, maar we willen ons pad voortzetten door hard als team te werken.”