Home SüperligFenerbahce Fenerbahçe verbreekt het record en behaalt 10 overwinningen

Fenerbahçe verbreekt het record en behaalt 10 overwinningen

In de 10e speelronde van de Trendyol Süper Lig versloeg Fenerbahce Pendikspor met 5-0, waardoor ze hun eigen record van 9 opeenvolgende overwinningen bij het begin van de competitie verbeterden naar 10 wedstrijden en de leiding in de Süperlig overnemen..

door Gökhan

Fenerbahce is te sterk voor Pendikspor

Het spel begon evenwichtig, maar Fenerbahce nam de leiding in de 30e minuut via Osayi Samuel, die een krachtige pass in de zestienmeterlijn afleverde die afketste op doelman Erdem Canpolat en het net inging. In de 42e minuut vergrootte İrfan Can Kahveci de voorsprong naar 2-0 met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied na een voorzet van Szymanski.

In de tweede helft vergrootte Fenerbahce hun voorsprong tot 3-0 door een goal van Dzeko in de 65e minuut, gevolgd door nog twee goals van Dzeko in de 77e en 87e minuut, waarmee de score op 5-0 werd gebracht.

Met deze overwinning behaalde Fenerbahce zijn 10e overwinning in de competitie en neemt het de leiding in het klassement over van Galatasaray.

Blessurezorgen bij Fenerbahçe

Tijdens de wedstrijd tegen Pendikspor raakten drie spelers van Fenerbahce geblesseerd. Fred moest in de 9e minuut het veld verlaten vanwege een blessure aan zijn bovenbeen. Verdedigers Becao en Samet Akaydın raakten ook geblesseerd tijdens de wedstrijd.

Bijdragen van spelers

Osayi-Samuel creëerde een doelpunt door een pass die de eigen doelman van Pendikspor in verwarring bracht. İrfan Can Kahveci scoorde zijn 5e doelpunt van het seizoen in de wedstrijd tegen Pendikspor.

Edin Dzeko, ervaren spits van Fenerbahçe, maakte een hattrick in de wedstrijd, waarmee hij zijn totaal op 10 doelpunten in de competitie bracht en op gelijke hoogte kwam met Mauro Icardi van Galatasaray in de topscorerslijst.

Aanmoediging voor coach İsmail Kartal

De Fener-fans toonden hun liefde en steun voor trainer İsmail Kartal door vanaf de balkons en ramen “Oley oley İsmail Kartal, Fenerbahçe çocuğu İsmail Kartal” te zingen, nadat het team het vierde doelpunt had gescoord.

Samenvattend heeft Fenerbahçe met een overwinning van 5-0 het record van 10 opeenvolgende overwinningen aan het begin van het seizoen behaald, waarmee ze de leiding in de competitie hebben overgenomen. Verschillende spelers hebben bijgedragen aan de overwinning, terwijl coach İsmail Kartal steun ontving van de fans na de overwinning op Pendikspor.