Home SüperligFenerbahce Fenerbahce record: Trabzonspor brengt er een einde aan

Fenerbahce record: Trabzonspor brengt er een einde aan

Fenerbahce beëindigde zijn reeks van 10 opeenvolgende overwinningen in de competitie na een 3-2 nederlaag tegen Trabzonspor.

door Gökhan

Trabzonspor verpest perfecte start van Fenerbahce

In de 11e speelronde van de Süper Lig ontving Fenerbahçe gisteren Trabzonspor in eigen huis. De geel-blauwen verlieten het veld met een 3-2 nederlaag, waarmee een serie van 10 opeenvolgende overwinningen in de competitie eindigde. Aan de andere kant klom Galatasaray, met 31 punten, naar de leiderspositie.

De bordeaux-blauwen openden de score in de 10e minuut met een doelpunt van Onuachu, waarmee de eerste helft eindigde met een voorsprong voor het gastteam. Trabzonspor begon sterk aan de tweede helft en breidde de voorsprong uit naar 3 doelpunten met goals van Berat Özdemir in de 46e minuut en Pepe in de 47e minuut. Ondanks Tadic’s doelpunten uit strafschoppen in de 61e en 90e minuut, kon Fenerbahçe het gat niet dichten en eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag voor de thuisploeg.

Fenerbahçe leed voor het eerst in 26 thuiswedstrijden tegen Trabzonspor een nederlaag. In deze periode behaalde het gele-blauwe team 14 overwinningen en 12 gelijke spelen. Sinds de 3-1 nederlaag op 23 augustus 1997 had Fenerbahçe thuis niet meer van Trabzonspor verloren.

Fenerbahce record

Na een indrukwekkende serie van 19 wedstrijden in de competitie en Europa kreeg Fenerbahçe voor het eerst dit seizoen in één wedstrijd 3 tegendoelpunten. De ploeg had in 4 Europese wedstrijden geen tegendoelpunten, maar in 5 wedstrijden incasseerde het er telkens één. In de competitie kreeg Fenerbahçe doelpunten tegen van Gaziantep FK, Antalyaspor en Hatayspor, maar won het toch die wedstrijden.