Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “Deze nederlaag had ik niet verwacht”

Ismail Kartal: “Deze nederlaag had ik niet verwacht”

Fenerbahce's technisch directeur Ismail Kartal heeft na de 3-2 nederlaag tegen Trabzonspor aangegeven dat hij deze verliespartij niet had verwacht, ondanks hun dominante spel op het veld, waarin ze geen duidelijke kansen konden creëren.

door Gökhan

Tijdens een persconferentie na de wedstrijd in het Ülker Stadion, begon Kartal met zijn evaluatie van de wedstrijd.

Kartal benadrukte dat ze zich goed hadden voorbereid op de Trabzonspor-wedstrijd: “We wisten dat ze van achteruit met lange ballen zouden komen. We begonnen de wedstrijd erg goed zoals gewoonlijk en zetten meteen druk op de tegenstander. Ondanks ons dominante spel hebben we niet het gewenste doelpunt kunnen maken. In de eerste helft kwamen ze maar één keer voor ons doel en dat werd een doelpunt. We hebben 22 keer in het strafschopgebied van de tegenstander gespeeld. We hadden plannen voor de tweede helft, maar voordat de plannen van kracht werden, incasseerden we twee schokkende doelpunten. Maar we hebben het spel niet opgegeven. Zelfs met 10 man hebben we het spel niet opgegeven. We hebben de score 3-2 gemaakt met twee strafschopdoelpunten, maar konden het niet omdraaien. Na deze nederlaag willen we onze dank uitspreken voor de steun die we van onze fans hebben ontvangen. We zijn erg bedroefd; de doelpunten kwamen op onverwachte momenten. Ik had deze nederlaag niet verwacht,” zo sprak hij.

"Fred en Djiku kunnen op tijd zijn voor Adana Demirspor wedstrijd"

Kartal benadrukte dat ze over een brede selectie beschikken en dat elke speler waardevol is voor hen: “We hebben nooit de blessure als excuus gebruikt. Fred en Djiku kunnen op tijd zijn voor de Adana Demirspor wedstrijd. Als ze dat niet halen, zullen, behalve Becao, alle anderen terugkeren tijdens de nationale pauze. Ik koppel de nederlaag niet aan iets individueels. Als er een schuldige is, ben ik de eerste.

Hij herhaalde dat de vorige wedstrijd tegen Pendikspor een goed terrein had en zei dat bij de blessures niet naar iets anders gezocht moet worden.

Kartal benadrukte dat Trabzonspor vandaag de wedstrijd heeft gesloten en naar een resultaat ging met lange ballen: “Vandaag zagen we dat de tegenstander de wedstrijd sloot en naar een resultaat zocht met lange ballen. Hun aanvallers waren sterk. Ze wilden resultaat behalen met de snelheid van Pepe en Visca, en ze slaagden daarin. Ondanks ons dominante spel hebben we geen duidelijke kansen kunnen creëren,” vervolgde hij.

"De kracht en kwaliteit van ons spel zullen de competitie domineren"

Kartal merkte op dat ze 19 wedstrijden in dit seizoen hebben gespeeld en dat de competitie een lange marathon is: “Vandaag verloren we voor onze fans en dat deed ons pijn. Als we in zo’n levendige sfeer hadden gewonnen, zouden we naar een ander niveau zijn gegaan. We hebben onze normale spelstijl gespeeld zonder te zoeken naar excuses van afwezigen. We hadden de controle over het spel. We hebben nooit naar schuldigen gezocht. We incasseerden schokkende doelpunten op onverwachte momenten. De tegenstander probeerde ons ook te stoppen met lange ballen. Vandaag hadden we een ongeluk. Soms gebeurt het in het voetbal; elke bal die wordt geschoten wordt een doelpunt. Vandaag hebben we dat ook ervaren. We hebben gestreden om het om te draaien, hebben dominant gespeeld en de bal had de overhand. Naast de doelpunten van de strafschop hadden we nog andere kansen, hoewel niet allemaal 100% zeker. Er ligt een lange marathon voor ons. De kracht en kwaliteit van ons spel zullen de competitie domineren. Ik twijfel daar niet aan en ik vertrouw op mijn spelers. Ik voel geen druk. We denken van wedstrijd tot wedstrijd. We incasseerden onverwachte doelpunten op onverwachte momenten vandaag.

Wat betreft het optreden van Samet en Oosterwolde

In reactie op een vraag over het optreden van Samet en Oosterwolde, concludeerde Kartal: “Wanneer de reguliere spelers geblesseerd raken, moeten we die posities invullen met spelers die het kunnen. We hebben Samet en Oosterwolde op die positie laten spelen. We vertrouwen niet alleen op hen, we vertrouwen op al onze spelers. We kijken nu naar de volgende wedstrijden.

You may also like

Laat een reactie achter