Home SüperligTrabzonspor Ugurcan Cakir over Abdullah Avci, Montella en het duel met Fenerbahce

Ugurcan Cakir over Abdullah Avci, Montella en het duel met Fenerbahce

door Gökhan

Ugurcan Cakir aan het woord

Trabzonspor-doelman Ugurcan Cakir sprak voorafgaand aan een trainingssessie met de Turkse pers over de aanstaande topwedstrijd tegen Fenerbahce (4 november), de terugkeer van coach Abdullah Avci en zijn groeiende vorm voor het duel in Istanbul: “In de wedstrijden tegen Alanya en Karagümrük hebben we wat we op het veld hebben opgebouwd stap voor stap weerspiegeld. Fenerbahce is goed begonnen aan het seizoen, dat is te zien aan de resultaten, maar wij zijn Trabzonspor. Grote wedstrijden zijn niet gemakkelijk te voorspellen, we zullen naar buiten gaan en spelen om te winnen. We zullen deze week goed benutten. We zullen werken en zien wat er dit weekend gebeurt. Ik denk dat het belangrijker is voor het team om te winnen dan mijn individuele prestatie. Ik denk dat mijn prestaties zowel in het nationale team als in de afgelopen vier, vijf weken goed zijn geweest. Aan het begin van het seizoen kon ik niet doen wat ik wilde, maar daarna ben ik hersteld. Ik hoop dat mijn teamgenoten het nodige zullen doen. De coach heeft al alles gezegd. Ik hoop op een goede wedstrijd.

Topwedstrijden geven altijd een extra motivatieboost

Cakir merkte op dat er in grote wedstrijden geen extra motivatie nodig is en ging verder: “De gebeurtenissen buiten het veld interesseren ons niet bijzonder. Grote wedstrijden hebben sowieso een andere motivatie. Fenerbahce is goed begonnen in de competitie. We kennen ook onze kwaliteit. Als we werken aan de zwaktes van de tegenstander en deze benutten, denk ik dat we een goede wedstrijd zullen spelen. Gebeurtenissen buiten het veld creëren geen extra motivatie, de motivatie van de wedstrijd is al groot genoeg. Fenerbahce is een goed team, een grote club waarmee we al jaren te maken hebben. We zullen ons best doen. We zijn een goed team, we hebben een goede coach. Onze teamgenoten hebben geprobeerd te doen wat de coach wilde. Er zijn geen problemen met de concentratie. Hopelijk zullen we een goede wedstrijd spelen en een goed resultaat behalen.

Samenwerken met nationaal trainer Montella

Ik weet wat ik kan geven als er vertrouwen in mij wordt gesteld. Nadat Montella bij het nationale team kwam, heb ik met hem en de keeperstrainer gesproken. Hij zei dat hij vertrouwen in me heeft en dat ik mijn best moet doen. Er is een veranderingsproces geweest in het nationale team. In feite heeft het team zich snel aangepast aan wat de trainer in de wedstrijden tegen Kroatië en Letland heeft laten zien. In het nationale team zijn er grote spelers met grote carrières. De uitstraling van de coach en zijn duidelijke boodschap over wat hij wil, hebben ons in deze wedstrijden enorm geholpen. Ik probeer degenen die vertrouwen in mij hebben, niet teleur te stellen.

Montella kwam twee dagen voor de wedstrijd tegen Kroatië aan. We hadden zes, zeven korte maar duidelijke bijeenkomsten over specifieke onderwerpen. We hebben ook vijf, zes keer geanalyseerd met trainer Abdullah Avci. Hij heeft laten zien wat er ontbrak en wat hij wilde. Ze wilden allebei soortgelijke dingen. De reden waarom ik met het nationale team harmonieerde, is omdat ik hier met Coach Avci heb gewerkt, dus ik wist wat hij zei en wat hij wilde. Montella wilde hetzelfde. Het moderne voetbal is veranderd. Men moet weten wat de tegenstander doet, wat er op het veld moet gebeuren. Ik denk dat dit op dat vlak goed is.

Benadrukken van teamatmosfeer door Cakir

Over teamchemie en de favoriete speelstijl van coach Avci zei Cakir het volgende: “De kameraadschap is dit jaar veel beter dan vorig jaar. Veel van onze nieuwe vrienden zijn dit jaar bijgekomen. Het is niet gemakkelijk om je aan te passen in het voetbal. Als je vecht voor je vriend, als je wat extra geeft, bereik je de harmonie sneller en win je. Ik geloof dat het team dit jaar bestaat uit betere spelers en karakters dan vorig jaar. De harmonie zal toenemen met de overwinningen. Dit jaar is er een betere teambinding en vriendschap; we moeten de resultaten behalen en dit versnellen.

Cakir vervolgde: “Twee jaar geleden wilde de trainer niet zoveel. Er waren spelers van wie het speelprofiel directer was, die de bal vasthielden in de derde zone. (Andreas) Cornelius en (Anthony) Nwakaeme deden dat. Dit jaar hebben we (Paul) Onuachu. Op de flanken zijn er geen spelers die zo sterk zijn als Nwakaeme, die de bal kunnen vasthouden, controleren en in de derde zone kunnen spelen. Er zijn spelers die naar achteren rennen, en de trainer wil een passend spelplan. De trainer zei dat hij van achteruit wilde spelen en vanuit de eerste zone passen. Dat moest constant worden aangetoond met analyses. In het nationale team heeft de trainer door analyses en werk laten zien hoe je van achteruit moet spelen. Dit is een proces, een begrip dat vaak herhaald moet worden. Trainer Avci zei ook dat dit regelmatig geoefend en ingestudeerd moest worden. Een fout is kostbaar; dit jaar zijn er spelers die daarvoor geschikt zijn.

You may also like

Laat een reactie achter