Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal evenaart Aykut Kocaman’s prestaties

Ismail Kartal evenaart Aykut Kocaman’s prestaties

Fenerbahce, die Siltaş Yapı Pendikspor in de 10e speelronde van de Trendyol Süper Lig met 5-0 versloeg, ervaart een opleving onder de leiding van İsmail Kartal.

door Gökhan

De ervaren coach, die zijn derde periode doormaakt bij het geel-blauwe team, trekt de aandacht met het spel dat hij zijn team laat spelen en de behaalde resultaten.

In het huidige seizoen heeft Fenerbahce onder leiding van coach İsmail Kartal alle 19 officiële wedstrijden gewonnen, waarvan 10 in de competitie en 9 in Europa.

De 62-jarige coach heeft al enkele records gebroken in het vroege seizoen en heeft ook een aantal andere records geëvenaard.

İsmail Kartal heeft dit seizoen een nieuwe prestatie toegevoegd aan zijn lijst van successen door 10 opeenvolgende competitiewedstrijden te winnen, waarmee hij het record van opeenvolgende overwinningen in een seizoen van Aykut Kocaman evenaart.

Kocaman bereikte dit record in het seizoen 2010-2011.

In het seizoen 2010-2011, waarin Fenerbahce kampioen werd, behaalde Kocaman 17 overwinningen in 18 wedstrijden in de tweede helft van dat seizoen, waarbij hij een reeks van 10 opeenvolgende overwinningen behaalde en daarmee de top bereikte onder Turkse coaches.

İsmail Kartal slaagde er dit seizoen in om dit record van Kocaman te evenaren door 10 opeenvolgende wedstrijden te winnen in de competitie.

Bovendien heeft Kartal ook een overwinning behaald in zijn laatste wedstrijd in zijn vorige ambtstermijn.

Hij streeft nu naar het record van Daum.

Als İsmail Kartal nog twee overwinningen behaalt in de competitie, zal hij een plek veroveren in de geschiedenis van Fenerbahce.

De Duitse coach Christoph Daum staat aan de top als de coach met de meeste opeenvolgende overwinningen in een seizoen van Fenerbahce, met 12 opeenvolgende overwinningen.

De reeks begon in de derde week van het seizoen 2005-2006 en eindigde met de wedstrijd tegen Trabzonspor in de 15e week, waarin Fenerbahce uit 12 opeenvolgende wedstrijden als winnaar naar voren kwam.

Met nog 2 overwinningen zou İsmail Kartal dit record van Daum evenaren.

Stijgende Gemiddelde Puntentelling

İsmail Kartal valt ook op vanwege zijn gemiddelde puntentelling in de competitie.

Na de wedstrijd tegen Çaykur Rizespor heeft Kartal zijn puntentelling verhoogd naar meer dan 2,30 in de Süper Lig. Hiermee stond hij aan de top van de coaches die minstens 10 wedstrijden hebben geleid bij Fenerbahce.

Na de wedstrijd tegen Çaykur Rizespor heeft Kartal in de daaropvolgende wedstrijden nog 3 overwinningen behaald, waardoor zijn gemiddelde puntentelling is gestegen naar 2,33.

Onder leiding van Kartal heeft Fenerbahce 62 competitiewedstrijden gespeeld, waarbij ze 44 overwinningen, 13 gelijke spelen en 5 nederlagen behaalden.

De enige andere coach bij Fenerbahçe met een betere gemiddelde puntentelling dan Kartal is de Braziliaanse coach Carlos Alberto Parreira, die het team naar de titel leidde in het seizoen 1995-1996.

Parreira leidde het team in dat seizoen gedurende 34 wedstrijden, behaalde 26 overwinningen, 6 gelijke spelen en 2 nederlagen, met een gemiddelde van 2,47 punten per wedstrijd.

You may also like

Laat een reactie achter