Home SüperligFenerbahce Edin Dzeko maakt hattrick na 12 jaar

Edin Dzeko maakt hattrick na 12 jaar

De wedstrijd waarin Fenerbahce Siltaş Yapı Pendikspor met 5-0 versloeg, werd een gedenkwaardige gebeurtenis voor Edin Dzeko. De Bosnische speler beleefde vreugde door na 12 jaar opnieuw een 'hat-trick' te scoren in de tweede helft van de wedstrijd.

door Gökhan

Triomf voor Fenerbahçe en Dzeko

Fenerbahce bracht geluk aan Edin Dzeko. De Bosnische ster maakte na 12 jaar weer een ‘hat-trick’.

Dzeko maakte tijdens de Trendyol Süper Lig-wedstrijd tegen Siltaş Yapı Pendikspor een einde aan zijn verlangen om in één wedstrijd 3 doelpunten te maken, aangezien ze met 5-0 wonnen.

De 37-jarige speler liet het net trillen in de 65e, 77e en 87e minuut van de wedstrijd, die Fenerbahce in de eerste helft al met 2-0 leidde.

De aanvoerder van de geel-blauwen beleefde zijn vorige ‘hat-trick’-vreugde in de Premier League.

De succesvolle spits scoorde op 28 augustus 2011 vier doelpunten toen ze met Manchester City Tottenham met 5-1 versloegen in een uitwedstrijd.

Edin Dzeko, die de afgelopen vier wedstrijden in de Süper Lig de stand heeft veranderd, vertoonde voor het laatst een vergelijkbare prestatie bij Inter in het seizoen 2021-2022.

De sterspeler verhoogde ook zijn doelpuntentotaal tot 10 tegen Siltaş Yapı Pendikspor en kwam in de race om de topscorerstitel op gelijke hoogte met Icardi.

Dit seizoen heeft Edin Dzeko in 14 wedstrijden in de Süper Lig en Europa 12 doelpunten en 7 assists geproduceerd.