Home SüperligGalatasaray Okan Buruk voorafgaand aan duel met Ljubljana: Ik wil met mijn spelers champions league spelen

Okan Buruk voorafgaand aan duel met Ljubljana: Ik wil met mijn spelers champions league spelen

door Gökhan

Galatasaray-trainer Okan Buruk heeft zich uitgesproken over de eerste wedstrijd van de derde kwalificatieronde van de UEFA Champions League tegen NK Olimpija Ljubljana in Slovenië, over de tegenstander en de wedstrijd: “Als team bevinden we ons nog in de opbouw- en zoekfase. We hebben succesvol de eerste ronde doorstaan en strijden voor meer. Ons doel is om onze tegenstander ook in deze ronde te verslaan. We nemen onze tegenstander zeer serieus. We willen terugkeren met een gunstig resultaat. Onze tegenstander is een ronde eerder begonnen dan wij. Ze hebben twee competitiewedstrijden gespeeld. Hierdoor hebben ze al zes officiële wedstrijden gespeeld. Aan onze kant hebben we slechts twee officiële wedstrijden gespeeld.”

Buruk wil topprestaties van zijn spelers zien

Buruk verklaarde dat hij een geconcentreerde prestatie verwacht van zijn spelers: “We moeten klaar zijn. De spelers die niet klaar zijn, zijn degenen die later bij het team zijn gekomen. De andere spelers beschouw ik als klaar. Ik heb veel vertrouwen in mijn spelers voor vanavond en volgende week. Ik denk dat ze hun best zullen doen en ze moeten ook hun best doen. Het is een zeer belangrijke wedstrijd voor ons, zowel financieel als emotioneel. Ik wil met mijn spelers in de Champions League spelen, daarom verwacht ik morgen het beste van hen. We moeten ons beste spel spelen.”

Rashica blijft een optie voor "Gala" - Inzet van Icardi hangt af van het wedstrijdverloop

Tot slot sprak de coach nogmaals over Milot Rashica en onthulde of hij van plan is om steraanvaller Mauro Icardi in te zetten: “Milot Rashica was een speler in onze selectie die het afgelopen jaar goed heeft gepresteerd. We zeggen dat we hem in de selectie willen houden. Deze transferperiode loopt nog. Op dit moment richten we ons op de wedstrijd. Zaniolo had ook een blessure. Hij zal bij de volgende wedstrijd weer meedoen. Wat de positie op de vleugel betreft, willen we in de toekomst nog een speler aan het team toevoegen. Onze eerste keuze is natuurlijk Rashica. Mauro Icardi is laat bij ons gekomen. We hebben hem in de selectie opgenomen omdat hij speelklaar is. We zijn van plan hem indien nodig in te zetten, afhankelijk van het verloop van de wedstrijd.”

Mertens is optimistisch, maar waarschuwt voor Ljubljana

Ook Dries Mertens, die Galatasaray met zijn droomdoelpunt tegen FK Zalgiris Vilnius (1-0) naar de derde ronde leidde, sprak enkele woorden over de aankomende kwalificatiewedstrijd tegen Ljubljana in de “Koninklijke Klasse”. De Belg benadrukte dat hij geen gemakkelijke uitwedstrijd verwacht: “Het wordt een zware wedstrijd. Ze hebben een goed team. We hebben gezien hoe ze spelen. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we zijn vol vertrouwen.”

You may also like

Laat een reactie achter