Home SüperligGalatasaray Okan Buruk na 3-0 overwinning in Ljubljana: “Deze wedstrijd deed me denken aan de Fenerbahce-wedstrijd”

Okan Buruk na 3-0 overwinning in Ljubljana: “Deze wedstrijd deed me denken aan de Fenerbahce-wedstrijd”

door Gökhan

Na de duidelijke 3-0 overwinning in Slovenië tegen NK Olimpija Ljubljana in de heenwedstrijd van de derde kwalificatieronde van de UEFA Champions League, sprak Galatasaray-trainer Okan Buruk met “S Sport” over de wedstrijduitslag: “Het veld had niet veel invloed op de wedstrijd. Over het algemeen verliep het spel soepel, de passes kwamen aan. Vooral wanneer we de bal hadden, deden we meestal het juiste. We kenden de sterke en zwakke punten van de tegenstander goed, vandaag had de wedstrijd ook 5-0 of 6-0 kunnen eindigen. We hebben onze tactiek met het voorste pressing en het achterste opbouwspel uitgevoerd. Er liggen moeilijke weken voor ons. Er zijn spelers die we niet kunnen opstellen, we hebben geblesseerde spelers. Daarom wil ik mijn spelers bedanken voor deze overwinning. We hebben een belangrijke overwinning behaald.”

Buruk ziet overeenkomsten met het succes van Fenerbahce in het vorige seizoen

Buruk vervolgde: “Een van onze mogelijke concurrenten, Klaksvik, heeft de eerste wedstrijd gewonnen. Ze zijn een verrassingsteam dat ook buitenshuis succesvol is. In voetbal weet je nooit wat er zal gebeuren. We zullen eerst onze ronde doorkomen en dan de play-off ronde aanpakken. We zullen met dezelfde ernst in de returnwedstrijd spelen, maar natuurlijk hebben we een groot voordeel wat betreft de uitgangspositie. Drie doelpunten en bovendien nog meer doelpunten die niet zijn geteld. Deze wedstrijd deed me denken aan de wedstrijd tegen Fenerbahce. Het was een vergelijkbare wedstrijd. Een 3-0 plus twee doelpunten die niet werden geteld, vorig jaar. Deze uitoverwinning is zeer waardevol en een groot voordeel voor de tweede wedstrijd. In de Champions League zijn, punten verzamelen. Precies dat hebben we als land nodig. Ik wens onze andere vertegenwoordigers veel succes en hoop dat ze deze week ook winnen.”

Aktürkoglu benadrukt opnieuw de Europese doelen van "Gala"

Kerem Aktürkoglu, een van de matchwinnaars bij de belangrijke 3-0 overwinning tegen Ljubljana, vat de wedstrijd en het gestelde doel als volgt samen: “Europa is ons grootste doel. Daarvoor hebben we hard gewerkt en het heeft zich uitbetaald. We wilden met de veroverde ballen direct het vijandelijke doel aanvallen, en het is ons gelukt om deze tactiek goed uit te voeren. Deze wedstrijd hebben we met 3-0 gewonnen, maar er is nog niets beslist. We zullen met dezelfde concentratie naar de tweede wedstrijd gaan.”

You may also like

Laat een reactie achter