Home SüperligGalatasaray Galatasaray start Champions League met gelijkspel tegen Kopenhagen

Galatasaray start Champions League met gelijkspel tegen Kopenhagen

door Kaan Guven

Galatasaray 2-2 FC Kopenhagen

Galatasaray is in eigen huis na een enerverende wedstrijd met een punt de groepsfase in de Champions League gestart tegen Kopenhagen. De ploegen, die op voorhand lijken te strijden voor een 3e plek in de groep met als overige tegenstanders Bayern München en Manchester Unitied, speelden 2-2 in Istanbul.

Galatasaray liet aan het begin van de wedstrijd hun intenties zien: met veel druk naar voren vroeg proberen de openingstreffer te forceren. Dit resulteerde in het eerste halfuur tot vier grote kansen, waarbij Kerem Aktürkoglu de meest gevaarlijke speler was. Icardi testte in de zevende minuut de reflexen van de keeper met een schot van dichtbij, waarna twee minuten later Kerem met een geplaatst schot buiten de zestien naast schoot. Hierna kreeg Kerem het vizier alsnog niet scherp met eenzelfde schot rond de elf meter in de 16e minuut. De meest gevaarlijke kans van Galatasaray in de eerste helft kwam ook op naam van Kerem, die in de 23e minuut op de lat schoot. De dreiging voor het doel van Kopenhagen werd vooral gecreëerd door steekballen door de lucht die op aanspeelpunt Mauro Icardi waren gericht. Waar Kopenhagen vooral loerde op de counters, zorgde het drukzetten van Galatasaray bij balverlies op weinig gevaar van de tegenstander. Het eerste echte gevaar van Kopenhagen resulteerde in minuut 35 op de 1-0 door Mohamed Elyounoussi, die tussen vier man in staat was de bal binnen te schieten. Galatasaray probeerde hierna meteen terug te komen in de wedstrijd, maar kwam niet verder dan een kopbal van Mertens die maar net naast ging.

In de tweede helft hadden beide ploegen moeite met het creëren van kansen en was er van beiden kanten veel balverlies. Gezien Galatasaray in aanvallend opzicht geen vuist kon maken, kreeg het in minuut 58 de deksel op haar neus. Na een counter van Kopenhagen met een steekbal over de verdediging heen, waren zij in staat om een vier tegen drie situatie uit te spelen met een doelpunt voor Diogo Goncalves. Hierna voerde Galatasaray in korte tijd vier wissels uit om tot nieuwe impulsen te komen. Hierbij kreeg Wilfried Zaha weer na een maand voor het eerst speeltijd. Galatasaray kreeg weer een beetje hoop in minuut 73 na een tweede gele kaart van Elias Jelert voor Kopenhagen. Met het debuut van Ndombele voor Nelsson in de 76e minuut, probeerde Galatasaray met meer risico een comeback te volbrengen. Het risico loonde zich uit. Aan de hand van een assist in minuut 86 (volley van Sasha Boey) en een goal, tevens ook een volley, zorgde Tete eigenhandig dat de stand gelijk kwam te staan in minuut 88. De ultieme comeback zat er na zes minuten blessuretijd niet in, waardoor beide ploegen met 1 punt de groepsfase starten.

Opstelling Galatasaray: Muslera – Boey, Nelsson (76e Ndombele), Bardakci, Angelino – Torreira, Demirbay (59e Oliveira, Mertens (59e Tete), Ziyech (66e Baris Alper), Aktürkoglu (66e Zaha) – Icardi

Opstelling Kopenhagen: Grabara – Jelert, Diks, Vavro, Meling – Lerager, Falk, Goncalves (70e Claesson) – Achouri (76e Lund), Larsson (70e Oskarsson – 76e Ankersen), Elyounoussi.

Doelpunten: 0-1 Elyounoussi (35e minuut), 0-2 Goncalves (58e minuut), 1-2 Boey (86e minuut), 2-2 Tete (88e minuut)

Gele kaarten: Ziyech, Oliveira (Galatasaray) – Lerager, Jelert 2x, Diks, Meling (Kopenhagen)

Rode kaart: Jelert (Kopenhagen)